Volledig scherm
© COR DE KOCK

69 straatnamen komen twee keer of vaker voor in nieuwe gemeente Vijfheerenlanden

Er zijn maar liefst 69 straatnamen die meer dan eenmaal voorkomen in de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden. Dat schrijft de gemeente in antwoord op vragen van de VVD. En straten als de Kerkstraat, Tiendweg en de Lekdijk komen zelfs meer dan vier keer voor.

Met name op de Kerkweg en de Diefdijk levert dit nog wel eens problemen op. Vijfheerenlanden gaat daarom de straatnaamborden van de verschillende Diefdijken in de gemeente aanpassen.

De vrees was dat hulpdiensten naar de verkeerde Diefdijk zouden rijden. De Veiligheidsregio Utrecht liet direct weten dat die kans zeer klein is, omdat door hulpdiensten ook altijd om de postcode en woonplaats wordt gevraagd. Maar onder post- en pakketbezorgers zou die verwarring wel bestaan.

En er is ook al een oplossing voorhanden. ,,Eind 2018 is er een idee geopperd door een bewoner van de Diefdijk om aan de straatnaamborden de woonplaatsnaam van het betreffende deel van de Diefdijk toe te voegen. Dat idee wordt uitgewerkt en zal naar verwachting in juni 2019 worden uitgevoerd’’, laat burgemeester Jan Pieter Lokker weten.

  1. De klas van Fenne (16) uit Zeist vluchtte dit weekend uit Italië voor het coronavirus: ‘Heel heftig’
    PREMIUM

    De klas van Fenne (16) uit Zeist vluchtte dit weekend uit Italië voor het coronavi­rus: ‘Heel heftig’

    Twintig leerlingen en twee leraren van de Stichtse Vrije School in Zeist zijn maandagavond ‘gevlucht’ voor het coronavirus in Italië. Zij gingen zaterdagochtend op uitwisseling in het dorpje Colle vlak bij Florence, maar stapten 36 uur later alweer in de eerste nachttrein terug. Fenne Kouwenberg (16) is een van die leerlingen. ,,Veel mensen zijn bang dat zij het virus nu ook hebben.’’

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht