Volledig scherm
© anp

7 ton boete voor ggz-instelling Den Dolder

Ggz-instelling Stichting Altrecht in Den Dolder heeft een boete van 700.000 euro gekregen omdat het de administratie niet op orde had en verkeerd declareerde. Het gaat om de periode tussen 2009 en 2013. Dat heeft de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) dinsdag laten weten.

Uit dat onderzoek, dat begin vorig jaar begon, blijkt onder meer dat Altrecht mogelijk voor ruim 10 miljoen euro aan onjuiste uren heeft geregistreerd. Ook werden diagnoses die niet onder de basisverzekering vielen aangepast, zodat zij toch vergoed konden worden.

De instelling heeft zelf na uitvoerig onderzoek maatregelen genomen om in het vervolg correct te declareren. Ook heeft Altrecht met verzekeraars afspraken gemaakt om het teveel gedeclareerde terug te betalen.

Sjoemelen
Volgens een woordvoerder van de NZa is er geen sprake van fraude. ,,Bij Altrecht is er verkeerd gedeclareerd en de administratie is slordig uitgevoerd. Maar dat is iets anders dan doelbewust sjoemelen.''

Altrecht is een instelling voor geestelijke gezondheidszorg, waar mensen met psychiatrische ziekten terechtkunnen voor specialistische hulpverlening.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht