7 x dit wil je niet missen dit weekend in Utrecht

IndebuurtOf je nu lekker wil luieren, nieuwe dingen wil ontdekken, of het liefste helemaal uit je plaat gaat: ook dit weekend is er weer voor iedereen iets te beleven in Utrecht. We hebben de leukste tips weer voor je op een rijtje gezet. Have fun!

Naar de buitenbios

In de schaduw van de Domtoren staat een bijzonder gebouw: de voormalige Paulusabdij, die gesticht werd in 1080. Komende vrijdag begin je hier je weekend goed met een film in de buitenlucht. Op het witte doek schittert La La Land, een film die bekroond werd met vijf Oscars en je sowieso dansend naar huis doet gaan.

Cinema Buiten - La La  Land, vrijdagavond 17 augustus van 21:30 tot 23:40 uur. Een ticket kost €9,50 en meer info vind je hier.

Waaghalzen, opgelet!

Volledig scherm
© Foto: indebuurt Utrecht

Deze is voor de waaghalzen: je kunt zaterdag 18 augustus een sprong maken van 6 of 8 meter waarbij je neerkomt op een enorm luchtkussen. Waar je deze Big Air Jump kunt doen? Bij Down Under in Nieuwegein, vlakbij Utrecht, dus. Op indebuurt Utrecht lees je er meer over.

Spieken bij de Beiaard

Volledig scherm
beiaardier utrecht domtoren © Foto: indebuurt Utrecht

Malgosia Fiebig, stadsbeiaardier van Utrecht, bespeelt wekelijks het 353 jaar oude carillon van de Domtoren. Tijdens de rondleiding Spieken bij de Beiaardier laat ze je zien hoe dat in zijn werk gaan werk. Aan het eind van de tour kun je natuurlijk genieten van het geweldige uitzicht over de stad.

Spieken bij de Beiaard, zaterdag 18 augustus van 10:15 tot 11:30 uur. Een ticket voor volwassenen kost €9,-. Meer info vind je op domtoren.nl.

Lees ook:

3 x waarom wij vanavond nog pizza willen eten bij Bastacosi (gesponsord)

Cider Beach Party

Volledig scherm
© Foto: indebuurt Utrecht / Unsplash

Bij stadsstrand Copacabajes in de oude gevangenis aan het Wolvenplein genieten ze met volle teugen van de zomer. En jij kunt meedoen, want komende zaterdag vindt hier de Cider Beach Party plaats. Wat je daarvan kunt verwachten? Onder andere lekkere ciders uit binnen- en buitenland en heerlijke broodjes pulled pork, geserveerd vanaf de barbecue. Een prima excuus om deze plek eens te checken, denken wij zo.

Cider Bajes Beach Party, zaterdag 18 augustus van 15:00 tot 22:00 uur, toegang is gratis. 

De allereerste Hartje Utrecht expositie

Een van onze favoriete Instagram-accounts is @hartjeutrecht, waarop de Utrechtse Nelleke Poorthuis haar liefde voor de stad vastlegt. Dit weekend kun je haar werk ook in levenden lijve bewonderen, want Nelleke organiseert een expositie in een oud peeskamertje in de Hardebollenstraat. Tijdens de tentoonstelling bekijk je foto's van haar project Alles verandert, alles blijft hetzelfde, waarvoor ze een jaar langs foto's heeft gemaakt op dezelfde plek aan de Nieuwegracht.

Hartje Utrecht expositie, vrijdag 17 augustus vanaf 17.00 uur (inclusief openingsborrel). Op zaterdag 18 augustus en zondag 19 augustus kun je de expositie van 12.00 tot 17.00 bewonderen. De toegang is gratis.

Super Sad Silent Disco

Volledig scherm
© Foto: indebuurt Utrecht / Unsplash

Meezingen met tranentrekkers, terwijl je een koptelefoon draagt, dat doe je zaterdagavond in Tivoli tijdens de Super Sad Silent Disco. Op de pagina van het Facebook-event lezen we: 'We verwachten een overvloed van zoute en ziltige substantie op ieders wang, want de verdrietige dj's van de avond mijden Pharrel Williams' Happy als een vampier die het zonlicht ontvlucht.'

Super Sad Silent Disco, zaterdagavond 18 augustus vanaf 22:45 uur in TivoliVredenburg. Meer info vind je hier.

Fijn festival bij de Molen

Volledig scherm
© Foto: indebuurt Utrecht / Unsplash

Van een fijn feestje of festival worden wij altijd blij. Jij ook? Dan hebben we iets leuks voor je gevonden! Zondag, 19 augustus, kun je namelijk naar een heel chill festival op een toplocatie in Utrecht. Waar we het over hebben? Over El Molino Sundays bij Molen de Ster, georganiseerd door festival WATDAJEL. Het erf van de molen verandert in een festivalterrein waar je lekker kunt relaxen op een kleedje. Er zijn allerlei optredens, van muziek tot spoken word en dans. Ook is er beeldende kunst te zien en worden er films getoond bij de buitenbios.

Hier lees je meer.

Dit artikel wordt je aangeboden door indebuurt Utrecht

Lees ook:
4 x onbeperkt genieten van de lekkerste gerechten bij Grand Café De Vrienden (gesponsord)

Ontdek meer over leuke hotspots, eten, drinken, uitgaan, wonen en winkelen in Utrecht op indebuurt Utrecht.

Bekijk ook:
De leukste vacatures in Utrecht
De beste aanbiedingen in Utrecht

indebuurt

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht