Volledig scherm
Mother's Finest © Foto: Mother's Finest

7 x superleuke dingen die je dit weekend kunt doen in Utrecht

De leukste twee dagen van de week staan weer voor de deur en dus is het tijd om weekendplannen te maken. Of je nou uit je plaat wil gaan, of wil relaxen, er zijn de komende twee dagen genoeg leuke dingen te doen in Utrecht. Kijk maar:

Uitfeest

Tijdens het Uitfeest in 2018 was er een enorme catwalk waar bijzondere Utrechters overheen liepen. Foto: CU2030

De feestelijke opening van het culturele seizoen in Utrecht wordt gevierd tijdens het Uitfeest op zondag 15 september. Op héél veel plekken in de stad geven culturele instellingen en gezelschappen previews van wat komen gaat. Muziek, theater, beeldende kunst, dans en literatuur: er is voor ieder wat wils. Lees ook ons lijstje met tips voor het Uitfeest.

Mother’s Finest

Livemuziek, een foodcourt met verschillende mobiele keukens en meer dan 25 soorten craft beers: je vindt het van vrijdag 13 tot en met zondag 15 september op het Janskerkhof tijdens Mother’s Finest Festival. Tijdens het festival krijgen verschillende brouwerijen de kans om hun ‘Mother’s Finest’ te presenteren, hun favoriete craft beer dus. Meer info vind je hier.

Open Monumentendag

In Utrecht staan ongelofelijk veel mooie gebouwen waar je eigenlijk nooit binnen kunt kijken. Goed nieuws: zaterdag 14 september kan dat wél. Tijdens de Open Monumentendag gaan er tientallen deuren in Utrecht voor je open. Wij hebben vijf gebouwen waar je dit weekend binnen kunt kijken, voor je op een rij gezet.

Voor//Aan

Tijdens muziekfestival Voor//Aan op zondag 15 september kun je Utrechts talent spotten in de Breedstaartbuurt en de Voorstraat. Van indie tot post-punt en van singer-songwriter tot pop. Er is ook een een randprogramma en zijn er rondleidingen door de wijk. Meer info en de complete line-up check je hier.

Expeditie Straatweg

Als er een dag is waarop je naar de Amsterdamsestraatweg wilt, dan is het wel tijdens Expeditie de Straatweg op 15 september! Dit jaar is het thema van het buurtfestival ‘jazz, kunst en culinair’. Er zijn optredens, je kunt je tegoed doen aan festivalfood en er is een kunstmarkt. Hier lees je meer.

Drijf in

Een drive-in bioscoop ken je vast, maar wist je dat er ook een variant óp het water is? Inderdaad, de drijf-in bioscoop. Het idee is heel simpel: vanaf een bootje of de kade kijk je naar een film in de buitenlucht. Zondag 15 september kun je naar zo’n drijf-in film. Bij de Weerdsluis wordt de film Baantjer – Het Begin vertoond. Hier lees je meer.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht