Volledig scherm
© Streekbierfestival

7 x superleuke dingen om dit weekend te doen in Utrecht

Er staan weer twee vrije dagen voor de deur waarop je iets leuks kunt gaan doen met je vrienden/familie/date. Maar wat…? We helpen je op weg en hebben de leukste dingen die er dit weekend te doen zijn in Utrecht, voor je op een rij gezet.

Streekbierfestival

Een echte ijsbaan, een antieke carrousel, livemuziek én heel veel lekkere (speciaal)bieren: je vindt het allemaal tijdens de speciale editie van het Streekbierfestival, vrijdag 21 december in het Spoorwegmuseum. Van 19.00 tot 23.00 uur kun je hier biertjes komen proeven en alvast in de kerststemming komen. Een ticket kost €26,50 aan de deur.

WinterTijd in Het Utrechts Archief

Van 16 december tot en met 6 januari is het WinterTijd in Het Utrechts Archief. Je waant je in het ijskoude Utrecht van 1963 waarin Utrechters maandenlang gebukt gingen onder een gemiddelde temperatuur van -5 graden. In de knusse huiskamer herbeleef je de sixties. Bekijk oude polygoonjournaals en beelden van Utrecht in de winter en doe typische jaren-60-spelletjes. In de kerstvakantie (22 december tot en met 6 januari) kunnen kinderen tussen 13.00 en 16.00 uur aan de winterse knutseltafel hun eigen winterlichtje maken of aan de slag gaan met het maken van een pindaketting voor de vogeltjes. De toegang is gratis.

Sterren kijken met de hele familie

Een kerstige sterrenkijkavond voor de hele familie beleef je komende zaterdagavond 22 december op Sonnenborgh. Luister naar het kerstverhaal over de Ster van Bethlehem: was het een natuurverschijnsel of toch een wonder? Daarnaast zijn er natuurlijk veel sterren te bekijken, door de telescopen of in het planetarium. Tussendoor warm je lekker op met chocomelk en glühwein. De familieavond begint om 19.00 uur en een ticket kost €14,50.

Terug naar Toen

De heupen losgooien op Britney Spears, meezingen met Atomic Kitten, moonwalken op Michael Jackson en viben op K-Liber: dat is Terug naar Toen in een notendop. Je vindt dit nostalgische feestje op zaterdagavond 22 december vanaf 23.00 uur in de Winkel van Sinkel. Een kaartje kost €16,45 en koop je hier.

Lichtjes kijken in de Domtoren

Zaterdag 22 december leren je kinderen alles over de Domtoren tijdens een speciale kinderrondleiding. Ze krijgen antwoord op vragen als ‘hoe liep de torenwachter in de middeleeuwen naar boven in het donker?’. Na de rondleiding vertelt de torenwachter ook nog eens een mooi kerstverhaal. En natuurlijk geniet je van een waanzinnig uitzicht over een prachtig verlichte Domstad.

De speciale kinderrondleiding begint om 17.00 uur en 18.30 uur. De rondleidingen duren zo’n 1,5 uur. De entreeprijs is €12,50 voor volwassenen en €7,50 voor kinderen (tot 12 jaar).

Christmas Sing-a-Long

‘Tis the season... om uit volle borst mee te zingen met je favoriete kerstliedjes. En dat kan dus zaterdagmiddag 22 december vanaf 14.00 uur in TivoliVredenburg. Dirigent en pianist David de Geus neemt je mee langs feelgood classics en kersthits als Simply Having a Wonderful Christmas Time en It’s The Most Wonderful Time of The Year, maar ook echte Christmas Carols en meerstemmige koorwerken komen aan bod. Meedoen kost €8,50.

Kerstival

Wat vieren we met kerst en waarom eigenlijk? Tijdens het Kerstival in het Catharijneconvent leer je er alles over. En denk maar niet dat je stil moet zitten, want het Catharijneconvent verandert tijdens de kerstvakantie in het allerleukste museum voor kinderen. Elke dag zijn er extra gratis kinderactiviteiten: maak sneeuw terwijl je schommelt, kom knutselen en doe een kerstwens. Laat je betoveren door de toverlantaarn of bouw mee aan de kerstknikkerbaan.

Het Kerstival vind je van 22 december tot 6 januari in het Catharijneconvent. Een ticket kost €6,- per persoon.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht