Volledig scherm
Park 6 in TivoliVredenburg. © Maan Limburg / indebuurt Utrecht

7 x superleuke dingen om te doen dit weekend in Utrecht

Indebuurt UtrechtYes, de leukste twee dagen van de week staan weer voor de deur en dus is het tijd om weekendplannen te maken. Of je nou uit je plaat wil gaan, of wil relaxen, er zijn de komende twee dagen genoeg leuke dingen te doen in Utrecht. Kijk maar:

Terug in de tijd bij Stairway

De feestjes Drankjes & Dansjes en Terug in de Tijd slaan vrijdagavond 1 februari de handen ineen om jou een geweldige avond te bezorgen. Drie dj’s zorgen de hele avond voor deuntjes die je terugvoeren naar de tijd dat je nog geen mobieltje had en je met strippenkaart betaalde in de bus. Het feestje begint om 22.00 uur. Fijne bonus: de entree is gratis!

Silent disco in de speeltuin

Ja, je leest het goed: je kunt dit weekend naar een silent disco ín Speeltuin Noordse Park. Volgens de organisatie kun je een ‘warme avond vol zwoele Afrikaanse beats en Hollandse gezelligheid’ verwachten. Een ticket kost €10,- in de voorverkoop.

Silent Disco in Speeltuin Noordse Park, zaterdag 2 februari vanaf 22.00 uur.

FRIS Markt

Snuffelen door mooie tweedehandsitems, met koffie, muziek en lekkers: dat is – in het kort – tweedehandskledingmarkt Fris. Zondag 3 februari vind je de markt weer in Filmcafé. Meer dan negentig verkopers verkopen hun mooiste, met liefde gedragen items, in de hoop dat jij ze een tweede leven geeft.

De markt is van 12.00 tot 16.00 uur en de entree kost €2,-. Hier lees je meer.

Utrecht Speelt

Spellenwinkel Subcultures komt dit jaar (bijna) iedere eerste zondag van de maand op de koffie bij Brauhaus aan de Westerkade. En ze nemen een stapel spelletjes mee! Aan jou de taak om ze uit te proberen, al dan niet onder begeleiding van een van hun Game Guru’s. De spellen laten ze achter in het Brauhaus, zodat je ze later ook nog een keertje kan komen spelen.

Utrecht Speelt begint zondag 3 februari om 12.00 uur. Je hoeft geen entree te betalen.

Naar Park 6 met je kids

Een lichtgevende dansvloer, een levensgroot Twister-spel, arcadegames en nog veel meer: je vindt het allemaal bij Park 6 in Tivoli. Normaal gesproken kom je hier op vrijdag- of zaterdagavond om met de voetjes van de vloer te gaan, maar zondag 3 februari opent het indoorpark voor gezinnen. Speciaal voor de kleintjes is er een silent disco.

Je kunt zondag van 14.00 tot 17.00 uur terecht in Park 6 in Tivoli. De entree is gratis.

Bio Markt

Nog nooit bij de Metaal Kathedraal geweest? Ga dan zondag 3 februari tussen 10.00 en 15.00 uur even een kijkje nemen. Je kunt je dan niet alleen vergapen aan het supergave gebouw maar ook meteen heel veel lekkers inslaan op de maandelijkse Bio Markt. Er zijn ook kindervoorstellingen en workshops te volgen op de markt.

Rondje nieuwe zaken

Weekend betekent: tijd om een kijkje te nemen bij alle nieuwe zaken die Utrecht er in januari bij kreeg. Geen idee waar je moet zijn? We hebben een handig overzichtje voor je gemaakt.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht