Volledig scherm
vandestreek © vandeStreek Bier

7 x superleuke dingen om te doen dit weekend in Utrecht

indebuurtIs het al vrijdag? JA! En dat betekent maar één ding: tijd om weekendplannen te maken. Wij van indebuurt helpen je daar graag een handje mee. Deze leuke dingen kun je dit weekend doen in Utrecht:

Nacht van de Geschiedenis

Op zaterdag 12 oktober vieren we de Nacht van de Utrechtse Geschiedenis. Duik in het verleden van Utrecht tijdens een boordevol avond- en nachtprogramma met lezingen, talkshows, (VR) tours, muziek, exposities, theater en debat. Hier lees je er meer over.

Kampeer & Caravan Jaarbeurs

Kampeerfanaten opgelet! Van 9 tot en met 13 oktober wordt de Jaarbeurs omgetoverd tot walhalla van caravans, campings en tenten tijdens de Kampeer & Caravan Jaarbeurs. Het evenement in de Jaarbeurs is een feest voor jong en oud en er is véél meer te doen dan alleen naar campers en caravans turen. Wat er zoal te doen is? Dat bekijk je hier.

Opening vanDeStreek proeflokaal

Biermerk vandeStreek opende tweeënhalf jaar geleden een brouwerij in Overvecht. Deze week wordt die locatie uitgebreid met een eigen proeflokaal. Je kunt er voortaan ieder weekend terecht om te genieten van een goed glas bier, een portie bitterballen en een spelletje. Tijdens het openingsweekend (vrijdag vanaf 16.00 uur, zaterdag vanaf 13.00 uur) zijn er een XXL-spelletjeshoek, live dj’s en meer vermaak.

Stuiterballenrace

Ja, je leest het goed: in onze stad vindt zaterdag 12 oktober voor het eerst een heuse stuiterballenrace plaats. Op het Brusselplein in Leidsche Rijn Centrum zullen tienduizend gerecyclede stuiterballen worden gelanceerd vanaf een hoogte van tien meter, waarna ze een speciaal parcours afleggen. En het toffe is: je kunt een lot kopen om zelf mee te doen! Daarbij maak je kans op leuke prijzen én steun je het Prinses Máxima Centrum. Hier lees je meer.

Schrijfcafé

Zaterdagochtend 23 februari kun je tussen inspirerende boeken en films in de bibliotheek in Utrecht lekker komen schrijven. Tijdens het schrijfcafé worden je schrijfspieren losgeschud en ga je aan de slag met bijvoorbeeld poëzie, een column of een sixwordstory. Samen met de schrijvers en coaches van Tools voor taal ga je experimenteren met het vertelperspectief. Het schrijfcafé is van 10.30 tot 12.30 uur in de Centrale Bibliotheek aan de Oudegracht en meedoen kost €15,-. Meer lezen of je direct inschrijven? Dat kan hier.

Voor iedereen met een quaterlifecrisis

Keuzes, keuzes… Als dertig(pluss)er ben je er maar druk mee. Ga je voor een flitsende carrière of droom je van huisje, boompje beestje? Is die leuke man of vrouw waarmee je samen bent de ware, of toch niet?… Lifecoach Nadoua Dahmane (34) weet als geen ander hoe lastig het is om in deze levensfase de juiste keuzes te maken. In haar allereerste solovertelvoorstelling What if you fly? gaat Nadoua in op deze en andere dilemma’s waar iedere dertigplusser zich in herkent. De voorstelling gaat zondagmiddag in premiere bij ZIMIHC theater Stefanus. Een kaartje kost €7,50. Meer info vind je hier.

Beatles pubquiz

Ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van Abbey Road opende eerder deze maand een The Beatles pop-upwinkel in Hoog Catharijne. Als slotstuk van die tijdelijke winkel, wordt op zondagmiddag 13 oktober van 14.00 tot (ongeveer) 17.00 uur de Ultieme The Beatles Quiz gespeeld. Kun jij alle nummers dromen en weet je alles over Paul, John, Ringo en George? Bewijs het maar! Extra tof: Leo Blokhuis stelde de quiz samen én presenteert de boel. Deelname is gratis en opgeven kan alleen vooraf in de pop-up store. Meer info vind je hier.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht