Volledig scherm
De Vinkenburgstraat in Utrecht. © indebuurt Utrecht / Jule Geleijn

7 x superleuke dingen om te doen dit weekend

indebuurtIs het al vrijdag? JA! En dus is het tijd om weekendplannen te maken. Wij helpen je daar een handje bij en hebben zeven leuke tips voor je op een rijtje gezet. Veel plezier!

Kan gewoon: een ijsje van de burgemeester

Vandaag kun je weer bij de Utrechtse ijssalon Roberto Gelato terecht voor een bolletje ijs (of twee of drie  of…). Om de opening van het seizoen te vieren, komen verschillende BU’ers (Bekende Utrechters) langs om ijs te scheppen. En dat betekent dat het zomaar kan gebeuren dat burgemeester Jan van Zanen een hoorntje met chocolade- en aardbeienijs voor je maakt! De bekende Utrechters komen niet zomaar naar Roberto Gelato. Ze doen dat voor het goede doel. Alle opbrengsten gaan naar het Oogfonds. Hier lees je er meer over.

Gratis pizza scoren

Yesss, vanaf vandaag hebben we er een pizzarestaurant bij in Utrecht! SUGO is gespecialiseerd in de vierkante pizza’s die je in Rome op elke straathoek vindt. Als je voor het eerst je tanden in zo’n heerlijke slice zet, merk je direct dat dit niet zomaar pizza is… Je moet het eigenlijk gewoon zelf proeven. En dat kan vandaag dus voor helemaal nop! Hier lees je er meer over.

Internationale vrouwendag

Vandaag is het Internationale Vrouwendag. Solidariteit en strijdbaarheid van vrouwen over de hele wereld staan centraal. Bij Louis Hartlooper Complex staat Internationale Vrouwendag in het teken van heldinnen en daarom vertonen ze die dag vier prijswinnende films met unieke heldinnen in de hoofdrol. Het hele programma en meer info vind je hier.

Café Theater Festival

Het is misschien wel de leukste manier om naar het theater te gaan: in de kroeg bij jou om de hoek. Het kan tijdens het Café Theater Festival, dit jaar tot 10 maart in Utrecht. Terwijl je een biertje drinkt, verandert het café in een podium. Niks geen afstandelijk toneel, maar theater recht voor je neus. En dat is leuk! De optredens zijn gratis, maar een donatie in de hoed wordt gewaardeerd. Het programma en meer info vind je hier.

Rondneuzen in een kunstkelder

In de kelder van ontbijt- en lunchcafé Puschkin vind je Art Keller 24 (AK24), een expositieruimte met kunst van jonge, Utrechtse makers. Elke twee weken begint er een nieuwe tentoonstelling. En bij die start hoort volgens café-eigenaar Kalle Nobbe en artistiek leider Edmond Landwehr een goed feest. Met drank en veel gezelligheid maken ze kunst kijken leuk voor iedereen.

Vandaag opent de expositie Hardstyle van Matthijs Hannink & Vlekks. Vanaf 16.00 uur staat het bier koud, is er livemuziek en kun je rondstruinen in de kunstkelder van café Puschkin. Iedereen is welkom en toegang is, zoals altijd, gratis. Hier lees je meer over AK24.

Stappen in het stadskasteel

Je neemt een oud stadskasteel, regelt een aantal toffe bands en dj’s, zorgt dat er voldoende drank in huis is en natuurlijk bedenk je een goed thema. Voila: je hebt het feestje van de eeuw georganiseerd! Bij stadskasteel Oudaen kun je dit weekend terecht voor zo’n epische avond uit. Morgen is het tijd voor de eerste editie van Club Oudaen. Hier lees je er meer over.

International Comedy Festival

Meer dan tientallen nationale én internationale comedians nemen Utrecht vandaag en morgen over tijdens het International Comedy Festival in TivoliVredenburg. Met zo veel verschillende artiesten zit er altijd wel iemand bij die grappen maakt waar jij pijn van in je buik krijgt. Dat wordt dus lachen tot je erbij neervalt. Hier lees je er meer over.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht