Volledig scherm
Park 6 in TivoliVredenburg. © Maan Limburg / indebuurt Utrecht

7 x toffe dingen die je dit weekend kunt doen in Utrecht

indebuurtJaaa, het weekend staat weer voor de deur. Het weer wordt helaas niet zo mooi als afgelopen week, maar dat mag de pret wat ons betreft niet drukken. Er zijn namelijk ontzettend veel leuke dingen te doen in Utrecht de komende drie dagen. De leukste tips hebben we voor je op een rijtje gezet.

Carnaval vieren!

Eh...carnavallen? Dat doen ze toch alleen beneden de rivieren? Mooi niet! Goed, carnaval leeft misschien niet énorm in Utrecht, maar toch zijn er plekken waar je dit carnavalsweekend uit je plaat kunt. Hier lees je meer.

Chocolade- en bierproeverij

Chocolade en bier een onwaarschijnlijke combi? Tijdens de chocolade- en bierproeverij van komende vrijdagavond 1 maart hopen de mensen van bierwinkel De Bierverteller het tegendeel te bewijzen. In verschillende proefrondes proef je hoe chocolade en bier elkaar beïnvloeden en aanvullen. De proeverij begint om 19.45 uur. Voor 22,50 euro per persoon kun je meedoen. Meer info vind je hier.

Speciale uitverkoop bij Utca’s Finest

Utca’s Finest, letterlijk ‘het beste uit Utrecht’, is een merk dat in 2013 is ontstaan uit trots en liefde voor de stad Utrecht. Bij Utca’s vind je shirts, sweaters, petjes en andere accessoires met supervette, écht Utrechtse prints. Komende zaterdag 2 maart houden de mensen achter dit merk een speciale uitverkoop met prijzen van 5 euro. Let op: je kunt alleen betalen met contant geld.

Concertje tussen de hostelbedden

Wie gek is op livemuziek heeft ongetwijfeld weleens een huiskamerconcert bijgewoond. Ben je groot fan van dit soort intieme optredens? Dan moet je zaterdag 2 maart bij StayOkay zijn. Eén van de hostelkamers van het hostel aan de Neude wordt op deze avond tijdelijk omgetoverd tot knusse concertkamer. Dat wordt een avond genieten van fijne akoestische deuntjes, dus! Hier lees je er meer over.

Naar Park 6 met het gezin

Een lichtgevende dansvloer, een levensgroot Twister-spel, arcadegames en nog veel meer: je vindt het allemaal bij Park 6 in Tivoli. Normaal gesproken kom je hier op vrijdag- of zaterdagavond om met de voetjes van de vloer te gaan, maar zondag 3 februari opent het indoorpark voor gezinnen. Het thema is carnaval, dus je kids kunnen zich lekker uitdossen.

Je kunt zondag 3 maart van 14.00 tot 17.00 uur terecht in Park 6 in Tivoli. De entree is gratis.

Utrecht Speelt

Spellenwinkel Subcultures komt dit jaar (bijna) iedere eerste zondag van de maand op de koffie bij Brauhaus aan de Westerkade. En ze nemen een stapel spelletjes mee! Aan jou de taak om ze uit te proberen, al dan niet onder begeleiding van een van hun Game Guru’s. De spellen laten ze achter in het Brauhaus, zodat je ze later ook nog een keertje kan komen spelen.

Utrecht Speelt begint zondag 3 maart om 12.00 uur. Je hoeft geen entree te betalen.

Rondje nieuwe zaken

Weekend betekent: tijd om een kijkje te nemen bij alle nieuwe zaken die Utrecht er in februari bij kreeg. Geen idee waar je moet zijn? We hebben een handig overzichtje voor je gemaakt.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht