7x superleuke dingen om te doen dit weekend in Utrecht

indebuurtHet weekend staat weer voor de deur, het wordt ontzettend mooi weer en er is de komende dagen van alles te beleven in Utrecht. We weten niet hoe het met jou zit, maar met dit vooruitzicht komen wij die laatste werkdag prima door. Heb je nog geen weekendplannen? Lees dan snel verder!

1. Beat the Wall

Volledig scherm
© Foto Ruud Voest

Gaten waar je doorheen moet kruipen, steile hellingen waar je op moet zien te komen en vervolgens met gevaar voor eigen leven weer af moet glijden: je komt het allemaal tegen als je de stormbaan bij The Wall aflegt. Van 4 tot en met 12 augustus kun je, voor het tweede jaar op rij, de baan bestormen op het dak van het winkelcentrum langs de A2 bij Leidsche Rijn. De baan wordt twintig meter langer dan vorig jaar en is nu in totaal zo’n vierhonderd meter lang. Daarmee is het de langste stormbaan van Europa.

Durf jij het aan? Beat the Wall is van 4 tot en met 12 augustus dagelijks geopend van 11.00 tot 22.00 uur. De prijs voor een ticket is 6,50 euro en kaartjes koop je hier

2. Open Dag FC Utrecht

Volledig scherm
© ANP Pro Shots

Deze is voor alle grote en kleine FC Utrechtfans: zaterdag 4 augustus is er weer een open dag bij de Utrechtse club. Van 12.00 tot 17.00 uur is er van alles te doen in en rondom stadion Galgenwaard. Er zijn kraampjes, stands en attracties. Ook is er muziek, kun je lekker eten en drinken en, waar het allemaal om draait: alle FC Utrecht spelers zijn van de partij! Op de site van FC Utrecht vind je meer informatie over de open dag.

3. Fijn feestje in de Winkel van Sinkel

Heb jij de zomer in je bol en krijg jij van dit zonnige weer zin om te dansen? Dan moet je zaterdagavond 4 augustus in de Winkel van Sinkel zijn. Tijdens  We All Love 80’s 90’s 00’s - Summer Edition ga je helemaal los op de lekkerste zomerhits. Denk aan Wham’s Club Tropicana, Summer Jam van The Underdog Project en de knaller We’re Going To Ibiza van Vengaboys. Het feestje is van 23.00 tot 04.00 uur en een kaartje kost 12,50 euro. Voor de eerste honderd bezoekers ligt er bij de entree een heuse We All Love-zonnebril klaar.

4. Pluk de Nacht-filmfestival

Volledig scherm
© Foto: Sabrina Gaudio / Pluk de Nacht

Een film kijken vanuit je luie strandstoel, hapje en drankje bij de hand: het kan nog tot en met 5 augustus tijdens filmfestival Pluk de Nacht in Utrecht. Bij de Vrijhaven, vlak bij station Zuilen, worden vijf dagen lang films getoond in de open lucht. Hier lees je er meer over.

Lees ook: Er komen 43 koopappartementen bij in Leidsche Rijn en zo zien ze eruit  (gesponsord)

5. Rolschaatsen aan en gáán!

Volledig scherm
Bedrijfsleider Wouter den Boesterd van Rocking Rollerz © Angeliek de Jonge

Jaaaa, Utrecht heeft er een heuse rollerdisco bij! In Leidsche Rijn zijn woensdag 1 augustus de deuren opengegaan van Rocking Rollerz. En dat betekent dat je vanaf nu he-le-maal los kunt gaan op je rolschaatsen. Met 1150 vierkante meter is Rocking Rollerz – naar eigen zeggen – de grootste rollerdisco van ons land. De nieuwe zaak, bij The Wall in Leidsche Rijn, bestaat uit twee delen: een deel waar een dj staat te draaien en een ‘Highspeed Blacklight Lane’. Rolschaatsen kun je er ter plekke huren. Hier alvast een voorproefje.

6. Stille Disco bij Soia

Volledig scherm
© Foto: ANP

Strand Oog in Al gaat na de brand van vorig weekend vandaag (vrijdag 3 augustus) weer open. Fijn! De Stille Disco, morgen van 16.00 tot 22.00 uur, gaat ook gewoon door. Op je koptelefoon kun je kiezen uit drie verschillende kanalen: SpotifyDiscotheque, Stille Disco dj team of HitjesBitches & Friends. Er zit dus altijd wel een deuntje bij waar je helemaal op los kunt gaan. Een koptelefoon kost 10 euro, voor vier koptelefoons betaal je 35 euro.

7. Rondje nieuwe zaken

Zin om dit weekend iets nieuws te ontdekken in Utrecht? We hebben een lijstje gemaakt met alle nieuwe zaken die vorige maand opengingen. Wie weet zit er nog iets leuks voor je bij!

Dit artikel wordt je aangeboden door indebuurt Utrecht

Lees ook:
Ontdek Utrecht vanaf het water: 3 x de mooiste rondvaarten in de zomer (gesponsord)

Ontdek meer over leuke hotspots, eten, drinken, uitgaan, wonen en winkelen in Utrecht op indebuurt Utrecht.

Bekijk ook:
De leukste vacatures in Utrecht
De beste aanbiedingen in Utrecht

indebuurt

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht