Volledig scherm
© ANP

8 dingen die je dit weekend in Utrecht wil doen

indebuurtYes, er staan weer twee vrije dagen voor de deur en dus is het tijd om weekendplannen te maken. Of je nou uit je plaat wil gaan of wil relaxen, er is dit weekend genoeg te beleven in Utrecht. Kijk maar:

Brommerbios docunight

Vrijdag 3 mei strijkt de brommerbios neer in de tuin van Instock voor een documentaireavond. Euh... Brommerbios? Wat moet je je daar nou weer bij voorstellen? Nou, letterlijk een bioscoop en brommer in één. De mobiele buitenbioscoop is gebouwd op een oude bakbrommer. De avond begint om 20.00 uur en voor € 6,- mag je meekijken.

Start Skateparade

Staan jouw rolschaatsen of skates ergens op zolder? Tijd om ze onder het stof vandaan te trekken en ervoor te zorgen dat de wieltjes weer draaien als een zonnetje, want vrijdag 3 mei begint de Utrecht Skate Parade weer. Hier lees je meer over de wekelijkse skatetocht in/door Utrecht.

Dodenherdenking

Al decennialang herdenken we op 4 mei alle burgers en militairen die bij oorlogssituaties, waar dan ook ter wereld, om het leven zijn gekomen. Zaterdag 4 mei 2019 zullen we dan ook weer twee minuten stil zijn. We hebben voor je op een rij gezet waar in Utrecht je stil kunt staan bij Dodenherdenking.

Bevrijdingsfestival

Zondag 5 mei is het weer Bevrijdingsdag! Zoals altijd kun je in Utrecht de vrijheid vieren tijdens het bevrijdingsfestival in Park Transwijk. Er zijn meerdere podia waar de hele dag door optredens zijn, eten en drinken haal je bij een van de bars of foodstands en er is een randprogrammering. Hier vind je meer info.

SONO

Tussen de groene heuvels van station Zuilen en het industriële pand van ‘t Filmcafe klinkt dit jaar een nieuw geluid op Bevrijdingsdag. Op het nieuwe festival SONO dans je op disco, house en electro en shop je vintage kleding. Fijne bonus: het festival is hartstikke gratis. Hier lees je meer.

Schaapscheerdersfeest

De schapen van kinderboerderij Nieuw Rotsoord worden op 5 mei geschoren en jij kunt daarbij zijn. De schaapscheerder begint rond 15.00 uur met de klus. Kinderen leren om wol te kaarden, spinnen en te verven.

Utrecht Speelt

Spellenwinkel Subcultures komt dit jaar (bijna) iedere eerste zondag van de maand op de koffie bij Koffie Leute aan de Westerkade. En ze nemen een stapel spelletjes mee! Aan jou de taak om ze uit te proberen, al dan niet onder begeleiding van een van hun Game Guru’s. De spellen laten ze achter, zodat je ze later ook nog een keertje kan komen spelen. Utrecht Speelt begint zondag 5 mei om 12.00 uur. Je hoeft geen entree te betalen.

Rondje nieuwe zaken

Weekend betekent: tijd om een kijkje te nemen bij alle nieuwe zaken die Utrecht er in april bij kreeg. Geen idee waar je moet zijn? We hebben een handig overzichtje voor je gemaakt.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht