9 redenen waarom je naar Leidsche Rijn centrum moet gaan

Woensdag was het zover: het gloednieuwe Leidsche Rijn centrum is officieel geopend. Wat je allemaal vindt in 'het tweede stadshart van Utrecht'? Ongelofelijk veel! Wat dacht je van 38.000 vierkante meter aan winkels, 760 woningen, een gigantisch plein met watervallen, heel veel horeca, kantoren en meer. Waarom je - volgens ons - absoluut een bezoekje aan Leidsche Rijn centrum moet brengen? Om deze negen steengoede redenen.

1. Shoppen in Leidsche Rijn centrum

Volledig scherm
© AD

Een keer iets anders dan het centrum van Utrecht of Hoog Catharijne? Ga dan een dagje winkelen in Leidsche Rijn centrum. Je vindt er gigantisch veel winkels, van grote ketens als MangoH&M en Rituals tot lokale ondernemers als Meijst Juweliers en schoenenwinkel BlendZ.

Alle winkels in Leidsche Rijn centrum kun je hier vinden.

2. Koffie&meer

Volledig scherm
© AD

Tussen het shoppen door lunchen? Of even een kop koffie drinken (met wat lekkers erbij) in het centrum van Leidsche Rijn? Kan gewoon! In het nieuwe centrum vind je bijvoorbeeld een vestiging van koffietent 30ML. Ook de Bagels & Beans heeft er een zaak, net als Backerij WereldsMa Bella Cake CaféDoppio Espresso en - jawel - Starbucks.

3. Hapje eten in het centrum van Leidsche Rijn

Volledig scherm
© Foto: indebuurt Utrecht

Five GuysDomino's PizzaVapiano: al deze grote ketens vind je nu ook in Leidsche Rijn centrum. Maar er zijn ook horecazaken van lokale ondernemers, zoals Bar Iberico, een restaurant waar je komt voor Spaanse lekkernijen.

4. Fijn plein

Volledig scherm
© Angeliek de Jong

In het hart van Leidsche Rijn centrum vind je het Brusselplein. Met veel horeca rondom het plein en mooie fonteinen, is dit een prima plekje om - als 'ie schijnt - van de zon te genieten.

Lees ook:

Utrecht Urban Trail: ontdek hier alle nieuwe locaties! (gesponsord)

5. Kids-proof

Of het nieuwe centrum van Leidsche Rijn een beetje kids-proof is..? Zeker wel! Het feest begint al in de parkeergarage, waar je speciale familieplekken vindt: ruime parkeerplekken waar je makkelijk de kinderwagen of maxi-cosi uit je auto haalt en je kind in de autostoel kunt vastzetten. In de toiletruimtes en in de parkeergarage zijn babyverschoonruimtes en er zijn zelfs ouder-kindtoiletten, waar je een 'normale' wc vindt én een kleinere voor je zoontje of dochter. De kids vermaken zich bij de fonteintjes op het Brusselplein of in de speelbakken op het Hof van Bern. En er is ook nog een aaibare reuzenknuffel te vinden in Leidsche Rijn centrum.

6. Jumbo Foodmarkt

Volledig scherm
© ANP

Denk jij ook nog vaak met weemoed terug aan de broodjes van La Place? Goed nieuws: in Leidsche Rijn centrum kun je al het lekkers van het oude V&D-café gewoon weer naar binnen schuiven! Het foodcafé van de Jumbo serveert de bekende broodjes van La Place en nog veel meer lekkers. Die Jumbo zelf is met ruim 3500 m2 trouwens de grootste supermarkt van de provincie Utrecht.

7. Lekker bereikbaar

Volledig scherm
© AD

Parkeren in het centrum van Utrecht? Vergeet het maar. In het centrum van Leidsche Rijn is een plekje voor je auto vinden geen enkel probleem, want je zet hem gewoon in de gigantische parkeergarage. Kom je met de trein, dan loop je vanaf station Utrecht Leidsche Rijn in zo'n 10 minuten naar het centrum. En je fiets zet je in de bewaakte fietsenstalling, die de eerste 24 uur gratis is.

Hier vind je meer informatie over de bereikbaarheid van Leidsche Rijn centrum.

8. Bibliotheek

Volledig scherm
© Bibliotheek Utrecht

Niet alleen op de Neude wordt een nieuwe bibliotheek gebouwd, ook Leidsche Rijn centrum krijgt er eentje! Het wordt een 'huiskamer van de wijk', waar je niet alleen komt om boeken te lenen, maar ook voor workshops, (taal)cursussen, debatten, inloopspreekuren, voorstellingen, muziek, spelletjes en ga zo maar door. De bibliotheek krijgt ook een café met terras. Het duurt nog wel even voordat de bibliotheek klaar is: de opening staat gepland voor het voorjaar van 2019.

9. Leidsche Rijn is wél leuk

Volledig scherm
© Foto: ANP

Het blijft een dingetje: de negatieve vibe die er (soms) hangt als het over Leidsche Rijn gaat. Vooral Utrechters die in het centrum van de stad wonen, kijken nogal eens vanuit de hoogte neer op de wijk. Ergens snappen we het, ergens ook niet. Want hey, dit gloednieuwe centrum klinkt - wat ons betreft - héél goed. Bovendien heeft Leidsche Rijn een fantastisch park (het Maximapark), een fijne bioscoop (CineMec), een 'creatieve broedplaats' waar regelmatig leuke dingen te doen zijn (RAUM) en een strand mét strandpaviljoen (Key West Beachhouse). Zo!

Lees ook:

Hypnotherapie: wanneer kan het je helpen en waarom zou je eraan beginnen? (gesponsord)

Bekijk hier de leukste vacatures in Utrecht.

Ontdek meer over leuke hotspots, eten, drinken, uitgaan, wonen en winkelen op de site van indebuurt Utrecht.

indebuurt

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht