Volledig scherm
© indebuurt Utrecht

9 x dit wil je doen dit weekend in Utrecht

Indebuurt UtrechtJe hebt er de hele week naar uitgekeken en nu is het eindelijk zover: WEEKEND! Tijd om plannen te maken, dus. Wij helpen je een handje en zetten zeven leuke Utrechtse uittips voor je op een rijtje. Veel plezier!

Kledingswap

Heb jij nog genoeg oude kleding in de kast hangen en wil je deze kwijt, dan hebben wij goed nieuws! Aankomende vrijdag 14 juni is het tijd om kleding te swappen bij Astare. De kledingswap wordt georganiseerd door Awearness Kollektif, een organisatie die mensen bewust wil maken van overconsumptie en verspilling van kleding.

Elke swapper mag maximaal acht schone en hele kledingstukken, schoenen of accessoires meenemen uit zijn of haar kledingkast. Deze items lever je dan in bij de sorteerbalie en daar ontvang je punten voor. Afhankelijk van de kwaliteit krijg je hier één, twee, vijf of tien punten voor. Daarna komt het leuke gedeelte van het ruilen: shoppen! Hier lees je meer over de kledingruil.

Mammia Mia op het witte doek in de buitenlucht

Een film kijken in de buitenlucht, wij worden er blij van. Het kan komende zaterdag 15 juni op het terrein van Kinderboerderij Nieuw Rotsoord: Mamma Mia, Here We Go Again wordt er vertoond. Van tevoren is er een barbecue en live muziek. Hier lees je er meer over.

Wijn proeven in Park Oog in Al

Wijnliefhebbers, opgelet. Op 16 juni moet je in Park Oog in Al zijn, want daar kun je die zondag verschillende wijnen proeven. Verschillende importeurs staan er klaar om je alles over hun biologische wijnen te vertellen. De proeverij begint om 14.30 uur en deelname kost €20,-. Hier lees je meer.

Straatartiestenfestival

Tijdens het straatartiestenfestival iBusk kun je op zeven verschillende plekken in de binnenstad genieten van optredens: van dans tot acrobatiek en muziek. Op het Domplein is daarnaast ook nog een open podium voor iedereen die zich spontaan een straatartiest wil wanen. Het evenement begint om 12.00 uur.

De Oranje Leeuwinnen aanmoedigen

Het WK Vrouwenvoetbal is in volle gang. De Oranje Leeuwinnen spelen zaterdag 15 juni om 15.00 uur  hun tweede wedstrijd tegen Kameroen. Zin om de wedstrijden met andere voetbalfans in de kroeg te kijken? We zetten al eerder op een rijtje waar je moet zijn in Utrecht.

De Cultuurproeverij

Zondag 16 juni kun je naar De Cultuurproeverij bij ZIMIHC Theater Stefanus. Tijdens dit streetfoodfestival kun je genieten van de lekkerste gerechten van over de hele wereld. In totaal zijn er zo’n dertig kramen waar je eten en drinken kunt halen. Dat alles is klaargemaakt door Utrechtse cateraars en thuiskoks. Indiase curry, Marokkaanse couscous of toch een Colombiaanse arepa; kiezen wordt nog lastig!

Vaderdag

Zondag 16 juni is het Vaderdag! Heb je nog geen cadeau gekocht? Wij hebben een briljant idee (al zeggen we het zelf): geef een dagje Utrecht cadeau. Wat je zoal kunt doen om Vaderdag te vieren in Utrecht? Dat vertellen we je hier.

CampusDoc Filmfestival

Twintig getalenteerde studenten journalistiek volgden het afgelopen jaar de minor CampusDoc aan de Hogeschool Utrecht. Onder begeleiding van professionals produceerden zij in duo’s tien korte documentaires. Die docu’s gaan op 15 en 16 juni in première tijdens het CampusDoc FilmFesival in het Louis Hartlooper Complex in Utrecht. Meer info over het filmfestival vind je hier.

Utrechts lekkers inslaan

Bij Markt om de Hoek in Park Oosterspoorbaan shop je lokaal lekkers van Utrechtse ondernemers. Tijdens de editie van komende zondag 16 juni kun je kennismaken met brood van de Brakkerij, de zelfgemaakte cider van Gigi’s Brewery, de jams van Max, ambachtelijk fingerfood en meer. Kinderen kunnen meedoen aan leuke workshops (gieters of kleidrollen maken, bijvoorbeeld). De markt begint om 13.00 uur. Meer info lees je hier.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht