Volledig scherm
De ravage was groot. © Michiel van Beers

A12 bij Oudenrijn tot morgenochtend dicht door spoedreparatie na zwaar ongeval

UPDATEDe A12 richting Den Haag bij knooppunt Oudenrijn gaat rond 21.00 uur dicht voor een spoedreparatie. Door een groot ongeluk verkeert het met wegdek in slechte toestand en moet het opnieuw geasfalteerd worden. De werkzaamheden zullen de hele nacht duren.

Het asfalt blijkt namelijk dusdanig beschadigd dat reparatie nodig is. Naast schade aan voertuigen zorgde het incident namelijk ook voor veel rotzooi en olie op de weg. Tot 21.00 uur is alleen de linkerrijstrook vrij voor verkeer. 

Rijkswaterstaat heeft een omleiding ingesteld voor weggebruikers richting Den Haag en Rotterdam. Zij kunnen via de A15 en A50 rijden. In de namiddag en tijdens de avondspits zorgde deze omleiding voor veel files rondom Utrecht.

Ravage

Bij het ongeval op de A12 waren twee vrachtwagens en een personenauto betrokken. Een vrachtwagen botste achterop zijn voorganger, die op zijn beurt tegen de auto knalde. De hoofdrijbaan van de snelweg is daarom afgesloten. De ravage is groot. 

Wonderbaarlijk raakte niemand zwaargewond bij het ongeval. Alleen de chauffeur van de achterste vrachtwagen had lichte verwondingen. 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht