A27 bij Utrecht nog tot diep in de nacht dicht

UpdateEen megaklus, zo mag je de reparatie van de A27 ter hoogte van Lexmond rustig noemen. Over een flinke afstand heeft een vrachtwagen vanmiddag olie verloren. Die is in het open asfalt getrokken, waardoor de weg spekglad is geworden.

Aannemer Mourik uit Groot-Ammers is maandagavond begonnen met de megaklus om het vervuilde asfalt weg te frezen. Het gaat om ongeveer 800 meter asfalt dat moet worden verwijderd. Daarnaast moet er ook veel dieselolie worden opgeruimd.

Voor het grootste gedeelte gaat het om één rijbaan die moet worden vervangen. Maar daar waar de lekkende vrachtwagen tot stilstand is gekomen, moeten beide rijbanen worden vervangen.

Een klapband is de vermoedelijke oorzaak van de lekkage. Een deel van de band sloeg vervolgens de tank lek.

A27 afgesloten

Rijkswaterstaat heeft de A27 na het ongeval meteen afgesloten omdat het wegdek spekglad was geworden door de diesel. Meteen ging er ook een advies de deur uit voor alle automobilisten om de zuidkant van Utrecht te mijden. Vooral de A2 kreeg veel extra verkeer richting het zuiden te verwerken. 

Rijkswaterstaat sloot bij Everdingen de aansluiting van de A2 op de A27 af voor alle verkeer. Later gebeurden op de A27 richting het zuiden nog twee ongevallen. Twee auto’s klapten daar hard op elkaar. Daarbij raakte één persoon gewond. Om hulpverleners veilig te kunnen laten werken, werden drie van de vier rijbanen afgesloten. Rond acht uur maandagavond stond er vanaf knooppunt Everdingen nog een file tot aan Houten.

Volledig scherm
De A27 bij Lexmond werd volledig afgesloten nadat de tank van een vrachtwagen was leeggelopen op de snelweg. Een groot deel van het asfalt moet worden vervangen. © Koen Laureij

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht