Volledig scherm
De bestuurder wordt gewond naar het ziekenhuis gebracht nadat hij op het knooppunt Everdingen uit de bocht was gevlogen. © 112mediautrecht

A27 tijdje volledig afgesloten
na ongeval bij Vianen

In de nacht van vrijdag op zaterdag is de A27 bij Vianen enige tijd volledig afgesloten geweest nadat een auto rond 02:10 uur op het knooppunt Everdingen uit de bocht  was gevlogen. 

De auto reed in de bocht vanaf de A27 naar de A2 richting Amsterdam toen hij door onbekende oorzaak de macht over het stuur verloor. De bestuurder is met zijn Mercedes auto tegen de vangrail gebotst en achterstevoren midden op de weg tot stilstand gekomen.

Onder invloed

De bestuurder moest voor onderzoek naar het ziekenhuis. Omdat de man niet volledig meewerkte aan de hulp van de ambulance is een politie agent in de ambulance meegereden naar het UMC in Utrecht.  Later nam de politie een bloedtest af bij de man af om te kijken of hij onder invloed was van verdovende middelen. 

De weg was enige tijd volledig afgesloten. Ongeveer tien bestuurders negeerden de rode kruisen, sommigen gingen tegen de richting in achteruit terugrijden. Een berger heeft de auto weggehaald en Rijkswaterstaat laat de vangrail op een later tijdstip repareren. 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht

poll

De Vuelta moet naar Utrecht komen in 2020

De Vuelta moet naar Utrecht komen in 2020

  • Eens (70%)
  • Oneens (30%)
442 stemmen