Aandacht voor mentale gezondheid tijdens Last Man Standing in Utrecht
MIND houdt zaterdag 30 oktober voor de vijfde keer haar event Last Man Standing. Hiermee wordt aandacht gevraagd en geld ingezameld voor jongeren met psychische klachten.
Bij dit evenement staan deelnemers drie uur lang (van 12.00 tot 15.00 uur) op een verhoging op diverse locaties in Nederland. Dit jaar is er ook een locatie in Utrecht, namelijk het regenboogfietspad op het Utrecht Science Park.
Taboe
Volgens MIND worstelen veel jongeren met psychische problemen als depressie, burn-out, een eetstoornis of angststoornis. Vier op de tien jongeren met psychische klachten durft hier niet over te praten. Ook veel studenten hebben het afgelopen jaar contact opgenomen met hulpverleners, aldus MIND.
Hogeschool Utrecht-student Elias van Mourik staat als initiatiefnemer van het regenboogfietspad volledig achter de komst van Last Man Standing naar deze locatie in Utrecht. „Er rust helaas nog een taboe op mentale thematiek. We oordelen vaak ten onrechte op basis van iemands uiterlijk of andere kenmerken of iemand mentale problemen heeft of niet. Maar het kan iedereen overkomen. Daarom is dit ook een onderwerp wat eenieder aangaat.”
Bekijk onze meest bekeken nieuwsvideo’s in onderstaande playlist:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMTOEN EN NU
Centraal, naast het postkantoor en parkeerplaats voor de deur: de zakenman zat goed op de Neude in 1969
Utrecht -
PREMIUM
De maat is vol voor medewerkers van KempenPlus: ‘Ik moet ’s avonds boterhammen eten en laat de auto staan’
UTRECHT/BLADEL - ‘Wij zijn niet minder’ is de boodschap van kwetsbare werknemers van sociale werkplaats KempenPlus in Bladel. Ze zijn allemaal met hetzelfde doel naar Park Transwijk in Utrecht gegaan: loonsverhoging en hogere reiskostenvergoeding.Utrecht -
29
Als je de betekenis kent van deze zwarte streep op Duitse verkeersborden, scheelt dat veel stress
Verkeersborden in het buitenland zijn voor vakantiegangers soms een bron van stress, maar je kunt er vaak meer aan aflezen dan je denkt. Wanneer je bijvoorbeeld de betekenis kent van de dunne zwarte strepen op Duitse verkeersborden, kan dit een hoop stress schelen. -
PREMIUM
Helmie (18) kreeg als eerste een chemobehandeling in Prinses Máxima Centrum: ‘Ik dacht: ga ik dood?’
Helmie van Genderen (18) was het allereerste kind dat een chemokuur kreeg in het Prinses Máxima Centrum in Utrecht. Die twijfelachtige eer kreeg ze vijf jaar geleden, toen ze behandeld werd aan levensbedreigende leukemie. ‘Als de ene arts het even niet wist, dan wist een ander het wel.’Utrecht -
PREMIUMMet video
‘Op Tinder staat dat ik aseksueel ben, maar soms beginnen ze alsnog aan me te friemelen’
Ze voelen geen seksuele aantrekkingskracht, doen niet (vaak) aan seks, maar hebben (soms) wel lustgevoelens. Aseksuelen stuiten op veel onbegrip, maar voelen zich wel bevrijd. ,,Alles kan en mag.” Wanneer ben je aseksueel?
-
PREMIUMWat zegt de wetenschap
Een boterham met kaas is gezonder dan je denkt
-
-
-
PREMIUM
De Retourboulevard: duurzame meubels van afgedankte sloopmaterialen
Met de ingebruikname van de Retourboulevard aan de Brabantsestraat zet Amersfoort een volgende stap op weg naar een duurzamere samenleving. In het glazen gebouw tegenover broedplaats de Nieuwe Stad vinden ondernemers, studenten en bezoekers elkaar in het bedenken, produceren en aanschaffen van herbruikbare producten. -
Meer mobiele testbussen in regio Utrecht
Er komen vanaf 1 oktober mobiele testbussen in de regio Utrecht om coronatesten af te nemen. De meeste gemeenten in de regio krijgen zo’n mobiele testlocatie. Inwoners met corona-gerelateerde klachten kunnen op vaste dagen en tijden, met en zonder afspraak, terecht op alle locaties.