Volledig scherm
Schets van nieuwe bouwplannen scholeneiland Bunnik. © Hans Reichart

Aangepast plan voor zorg op Scholeneiland Bunnik

Aangepaste plannen voor de bouw van zorgeenheden en een gezondheidscentrum op het scholeneiland in Bunnik zijn goedgekeurd door burgemeester en wethouders. Het gaat om de bouw van zorgeenheden en (zorg)appartementen van Quarijn en LEKSTEDEwonen en een gezondheidscentrum van een aantal zorgverleners.

Het nieuwe plan komt tegemoet aan een aantal van de bezwaren van omwonenden en ouders van kinderen op de Camminghaschool en Anne Frank School en de politiek. 

Quote

Het nieuwe gezond­heids­cen­trum verbetert zo de zorg in Bunnik

Roel Bots

Roel Bots, een van de initiatiefnemers voor het centrum: ,,Alleen de zorgverleners die graag mee wilden naar het Scholeneiland, krijgen een plek in het centrum. Met minder gebruikers, wordt het gebouw minder hoog en kleiner dan in de eerste opzet: twee lagen in plaats van drie. Er zijn daardoor minder parkeerplaatsen nodig en er blijft dus meer ruimte voor groen." 

In het nieuwe gezondheidscentrum aan de Laan van Broekhuijzen komen huisartsen, fysiotherapeut, tandarts en apotheek. ,,Vooral de huisartsen hebben behoefte aan meer ruimte, doordat ze meer taken krijgen toebedeeld. Er komt ook ruimte voor verloskundigen en voor de thuiszorg. Daarnaast zal het centrum onderdak bieden aan anderhalve lijnszorg: specialistische zorg dichtbij. Het nieuwe gezondheidscentrum verbetert zo de zorg in Bunnik." 

Handtekeningen

Eind vorig was er op de bouwlocatie, nu nog een groot grasveld, een protestmanifestatie van veel ouders en hun kinderen tegen de bouw. Zij willen geen verdere verstening van het scholeneiland en speelplekken behouden. Afgelopen weken hebben de tegenstanders meer dan 500 handtekeningen tegen de bouw opgehaald. 

Het college heeft, aldus de gemeente, de belangen gewogen en gekozen voor het (verbeterde) bouwplan. De twee gebouwen blijven binnen de grenzen van een al jaren geleden door de raad goedgekeurd bestemmingsplan. In een nota wordt de gemeenteraad geïnformeerd over de aanpassing van de plannen. Burgemeester en wethouders maken afspraken met de initiatiefnemers voor verkoop van de grond. De initiatiefnemers en het college zoeken partijen die mee willen denken over de inrichting van de openbare ruimte rond de gebouwen.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht