Volledig scherm
Marco Pololaan, Kanaleneiland, Utrecht. © Google Streetview

Aanhouding 16-jarige voor geweld wegens homohaat

Een 16-jarige Utrechter is aangehouden voor de mishandeling van een 28-jarige man. Het Utrechtse slachtoffer zegt dat hij door drie personen werd geschopt en geslagen omdat hij homo is.

De mishandeling vond op zondagmiddag 14 oktober plaats op de Marco Pololaan in de wijk Kanaleneiland. Het slachtoffer werd nageroepen door een groep van drie jongens. Hij ontweek hen in eerste instantie, maar even later werd hij toch door ze omringd. Hij werd geslagen en viel op de grond, waarna hij werd geschopt door de drie. Voor en tijdens het geweld werd hem nadrukkelijk in het Nederlands en Arabisch toegebeten dat hij homo is.

Hierna vluchtten de daders weg. Het slachtoffer raakte onder andere gewond aan zijn gezicht, benen en armen. Hij vertelde aan deze krant eerder dat hij tijdens het wegrennen foto’s heeft gemaakt van de daders en dat een familielid enkele van hen heeft herkend. 

De politie sluit niet uit dat er nog meer arrestaties plaatsvinden.

  1. De hits Never Alone en Dreams werden door deze broers bedacht op een zolderkamertje in Zuilen
    PREMIUM
    2brothersonthe4thfloor

    De hits Never Alone en Dreams werden door deze broers bedacht op een zolderka­mer­tje in Zuilen

    Met Never Alone en Dreams bestormden de Utrechtse broertjes Bobby en Martin Boer uit Zuilen 25 jaar geleden wereldwijd de hitlijsten. Het sprookje begon op de vierde verdieping van een portiekflat aan de Boelesteinlaan bij moeder thuis. Daar knutselden Bobby en Martin dag en nacht aan muziek. Plakken en knippen, net zo lang tot het lekker klonk. Een kwart eeuw later worden de 2 Brothers on the 4th Floor, met ruim 20 miljoen verkochte platen, maandelijks nog 500.000 keer via Spotify gedraaid. De act staat weer wekelijks op festivals. ,,Het sprookje gaat door.’’

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht