Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Aanhouding, boetes en inbeslagnames bij grootschalige verkeerscontrole in Lunetten

Bij een grote verkeerscontrole in Utrecht-Zuid zijn gisteravond onder andere auto’s en verdovende middelen in beslag genomen. Eén persoon is aangehouden voor handel in verdovende middelen. De controle vond plaats op het parkeerterrein aan de Olympus in Lunetten en was een samenwerking van de politie met verschillende instanties, waaronder de douane. 

Tijdens de controle werkten verschillende afdelingen van de politie, OM, douane, belastingdienst en gemeente samen. In totaal zijn ongeveer 350 voertuigen en hun bestuurders gecontroleerd. Vier voertuigen zijn in beslag genomen voor onder andere onderzoek naar voertuigcriminaliteit, douane-onderzoek en openstaande vorderingen bij de Belastingdienst. 

Daarnaast heeft de Belastingdienst meer dan € 20.000 aan openstaande schulden geïnd. De politie heeft een man aangehouden op verdenking van handel in verdovende middelen, tien bekeuringen uitgeschreven en openstaande boetes geïnd. De Douane heeft met behulp van een drugshond gebruikershoeveelheden drugs gevonden. De gemeente is drie onderzoeken gestart naar uitkeringsfraude.

Acties tegen ondermijning

Deze week werken de verschillende instanties samen tegen ondermijning in de wijken. Hiertoe zijn deze week al eerder woningen en bedrijfspanden bezocht. De controles vonden plaats op basis van meldingen van bewoners.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht