Twee auto's raakten zwaar beschadigd na brandstichting aan de Adenauerlaan.
Volledig scherm
Twee auto's raakten zwaar beschadigd na brandstichting aan de Adenauerlaan. © 112mediautrecht

Aanhoudingen na nieuwe autobranden in Utrecht

Opnieuw zijn zondagavond op verschillende plekken in Utrecht auto's in brand gestoken. Dit keer was het raak in Overvecht, Rivierenwijk en Kanaleneiland, waar vijf auto's zwaar beschadigd raakten. In de laatste wijk werden ook aanhoudingen verricht.

Bij de brand op een parkeerplaats aan de Adenauerlaan in Kanaleneiland, zouden volgens verschillende getuigen twee verdachten zijn aangehouden. De politie kon dit zondagavond laat nog niet bevestigen. Bij de brand raakten rond 23.00 uur twee auto's zwaar beschadigd. 

Ook gingen zondagavond zowel aan de Perudreef rond 21.30 uur als aan de Reitdiepstraat rond 19.00 uur personenauto's vanavond in vlammen op door brandstichters. Ondanks een zoektocht in de wijk ontkwamen de daders hier wel, nadat buurtbewoners in de Rivierenwijk jongeren zagen wegrennen bij de vlammen.

Aan de Perudreef in Utrecht Overvecht ging vanavond opnieuw een auto in vlammen op.
Volledig scherm
Aan de Perudreef in Utrecht Overvecht ging vanavond opnieuw een auto in vlammen op. © Michiel van Beers

Aan de Dorbeendreef in Overvecht was het zaterdag alweer raak. Vooral deze wijk maar ook Kanaleneiland en Hoograven zijn deze maand net als voorgaande jaren rond de jaarwisseling doelwit. Het hardnekkige probleem krijgt veel aandacht van de gemeente Utrecht, politie en Openbaar Ministerie gelet op respectievelijk preventie en opsporing en bestraffen van verdachten.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht