Volledig scherm
De nieuwe woningbouwlocatie Lopik-Oost, grenzend aan de Zamenhoflaan, gezien vanaf de M.A. Reinaldaweg. © Karin Verhoef

Aanleg woonwijk Lopik-Oost in beeld

Nu de woningmarkt weer is aangetrokken, komt een nieuwe woonwijk aan de oostkant van Lopik-Dorp in beeld. Aannemer Stichts Bouwbedrijf (SBB) en de gemeente Lopik willen peilen hoeveel interesse er is voor een woning in Lopik-Oost en aan welk soort woningen behoefte is.

Zij houden dinsdag 3 oktober een informatieavond voor geïnteresseerden en omwonenden in dorpshuis De Schouw. De partijen hopen vooral te weten te komen wat de woonwensen zijn, hoe de wijk er volgens de toekomstige bewoners uit moet zien en hoe de omwonenden er tegenover staan.

In de Provinciale Ruimtelijke Verordening is in Lopik-Oost ruimte voor 40 woningen, maar dan moet Lopik wel kunnen aantonen dat er behoefte aan deze huizen is. Afhankelijk van de interesse kan het aantal nog worden bijgesteld. ,,We kunnen ook in fasen gaan bouwen’’, zegt woordvoerder Eelco Kouwen van SBB.

Quote

Het moet een prettige woonwijk worden die past bij het dorp

Eelco Kouwen

Lopik-Oost is de laatste woningbouwlocatie van enige omvang binnen de rode contouren die Lopik nog heeft. Prijsklassen, soorten woningen, wel of geen sociale woningbouw: het ligt volgens bouwer en gemeente allemaal nog open, net als de vraag of er naast koop- ook huurwoningen moeten komen en hoeveel groen in de wijk gewenst is. ,,We willen in gesprek komen met mensen die er willen wonen’’, zegt wethouder Gerrit Spelt. ,,We zullen net als in Benschop-Oost een ateliergroep instellen met toekomstige bewoners en omwonenden.’’ Een stedenbouwkundige presenteert tijdens de informatieavond diverse schetsen. Belangstellenden kunnen vragen stellen en een enquêteformulier invullen. 

Kouwen: ,,Het moet een prettige woonwijk worden die past bij het dorp, een woonwijk voor en door mensen uit Lopik.’’

Ontvang elke ochtend handige info en nieuws van onze redactie!

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht