De resten na een voertuigbrand in oktober in de Fornheselaan.
Volledig scherm
De resten na een voertuigbrand in oktober in de Fornheselaan. © AD

Acht auto's branden in één nacht op mysterieuze wijze uit in Den Dolder

De politie heeft een onderzoek ingesteld na de vondst van enkele uitgebrande auto’s op de Fornheselaan in Den Dolder op 9 januari. 

Deze ochtend werd de politie gealarmeerd door de vinders van de autowrakken. De politie deed ter plaatse een tijd onderzoek naar de mysterieuze vondst. De brandweer werd niet meer opgeroepen omdat de wrakken al helemaal waren uitgebrand. En deel van de Fornheselaan was een tijd afgesloten.

De Fornheselaan is de toegangsweg tot het bedrijventerrein Fornhese. Het ligt aan de oostkant van Den Dolder, parallel aan het spoor. ’s avonds en ’s nachts is er geen sociale controle op de toegangsweg. Dat maakt de laan tot een bekende plek om dingen te doen die het daglicht niet kunnen verdragen.

In maart vorig jaar stalde een 37-jarige Zeistenaar zijn auto op de Fornheselaan nadat hij de 21-jarige Ierse studente  Aoife O’Connell had doodgereden op de Biltsestraatweg in Utrecht. In paar maanden daarvoor legde een uitslaande brand een autodemontagebedrijf in de as. Het bedrijf ligt helemaal aan het einde van de Fornheselaan.

In op 28 en 30 september 2018 moest de brandweer tot twee keer toe uitrukken voor een voertuigbrand. In beide gevallen vond de brand plaats in de avonduren. In oktober was het vervolgens weer raak en staken onbekenden een geparkeerd voertuig in brand.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip, foto of video? Stuur ze ons door op
06-52470104 of stuur een e-mail naar de redactie van AD Utrecht: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht