Acht keer per dag gaat het maar nét goed, dus smeken Utrechtse buschauffeurs roekeloze fietsers: ‘Pas nou toch op!’

videoBuschauffeurs in Utrecht hebben dagelijks te maken met roekeloze fietsers die nog even willen oversteken óf door rood rijden. Dit weekend raakten drie passagiers gewond omdat een buschauffeur een noodstop moest maken voor een fietser die nog even snel de weg overstak. Dagelijkse kost, aldus deze buschauffeurs. Zij smeken Utrechters hun gevaarlijke rijstijl aan te passen.

Het is dinsdagmiddag drie uur. Niet het beste moment om de fietschaos in met name hartje Utrecht te illustreren, maar zelfs tijdens een ritje van 30 minuten in een lijnbus langs Vredenburg over de Neude, Janskerkhof, richting de Stadsschouwburg en verder gebeurt het welgeteld vijf keer dat een fietser nog even snel denkt te kunnen oversteken, terwijl het stoplicht toch echt rood aangeeft. Ook twee fietsers die geen voorrang hebben, rijden toch nog even zonder te kijken de busbaan over. ,,Let op, deze jongen gaat door rood”, zegt buschauffeur Rob Philippen (33) rustig. En ja hoor. De jongen met koptelefoon op zet nog even flink aan en sjeest voor de bus langs. Philippen drukt op de rem. ,,Vaak kun je al aan zien komen welke fietsers maling hebben aan rood.”

  1. John (59) leidt de ‘militaire operatie’ in het Diakonessenhuis: ‘Wij nemen harde besluiten, maar kijken met ons hart’
    PREMIUM

    John (59) leidt ‘militaire operatie’ in Diak: ‘Wij nemen harde besluiten, maar kijken met ons hart’

    Geplande operaties zonder spoed worden afgezegd, OK’s worden omgetoverd tot intensive cares en diensten van soms wel zestien uur, zeven dagen per week, zijn de verpleegkundigen en artsen inmiddels niet meer vreemd. Utrechtse ziekenhuizen krijgen de laatste week voor het eerst te maken met grotere getale coronapatiënten. De man die deze ‘militaire operatie’ in het Diakonessenhuis in Utrecht, met op het moment 48 coronapatiënten, leidt, is John Taks (59), voorzitter van de raad van bestuur van het ziekenhuis.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht