Volledig scherm
© indebuurt Utrecht

Acht superleuke dingen die je dit weekend kunt doen in Utrecht 🎉

indebuurtYes, er staan weer twee vrije dagen voor de deur en dus is het tijd om weekendplannen te maken. Of je nou uit je plaat wil gaan, of wil relaxen, er is dit weekend genoeg te beleven in Utrecht. Kijk maar:

Fijn concertje: Donna Blue

Danique van Kesteren en Bart van Dalen maken onder de naam Donna Blue zwoele indiepop die je terugvoert naar de sixties. Op vrijdag 27 september kun je het zelf ervaren in de Winkel van Sinkel. Het optreden begint om 23.30 uur en is gratis toegankelijk. Meer info vind je hier.

Meeblèren met Tante Joke

In TivoliVredenburg kun je tijdens de beroemde en beruchte Tante Joke Karaoke-band avonden meezingen met een heuse band. Komende zaterdagavond 28 september is het weer zover. Het feestje begint om 23.00 uur en een ticket kost €12,80.

Vrijmibo in de kerk

Tijdens vrijmibo Hier, op vrijdag 27 september, sluit je jouw week al borrelend af in één van Utrechts mooiste kerken: De Geertekerk. En nee, niet met een preek, collecte of orgelmuziek. Wél wordt er gezorgd voor heerlijke happen, mooie muziek en delicieuze dranken. Een ticket kost €35,-. Dat is inclusief drankjes en happen én het bedrag gaat volledig naar het goede doel. Meer weten? Check dit artikel.

NFF Filmfeest

Het Nederlands Film Festival is weer begonnen in Utrecht! Zaterdag 28 september kun je met je voetjes van de vloer tijdens het NFF Filmfeest in De Winkel van Sinkel. Volgens de organisatie wordt het ‘een knallende triple bill met swingende soundtracks van eigen bodem, vol electrohiphop en met DJ Huego in da house’. Het feestje begint om 23.00 uur en een ticket kost €15,-.

Bring your own beamer

Tijdens Bring Your Own Beamer, zaterdag 28 september in de Nicolaïkerk, gaan de lichten uit en de projectoren aan voor een visueel spektakel. Meer dan tachtig kunstenaars en makers beamen hun werk op muren, plafonds, vloeren en doeken, met bijbehorend geluid, interactieve installaties en performances.

Bring Your Own Beamer, zaterdag 28 september van 19.30 tot 00.00 uur in de Nicolaïkerk. Meer info vind je hier.

Open dag azc

Benieuwd hoe het is om in een azc te leven? Zaterdag kun je hier meer over leren tijdens de open dag van het asielzoekerscentrum aan de Joseph Haydnlaan 2. Er is een leuk programma met verschillende kraampjes, muziek uit verschillende landen, rondleidingen, een koffietuktuk en heerlijk eten. Meer info vind je hier.

Brocante veiling

Komende zaterdag komt een vrachtwagen vol brocante meubels, servies en meer naar Wawollie Kringloop. De brocante is maandenlang door Daniëlle van Wawollie verzameld in Frankrijk. Zij gaat langs bij marktjes en schuurverkopen in Zuid-Frankrijk om de mooiste items te vinden. Van oude luiken tot brocante kruiken en van reiskoffers tot unieke meubels. Alles komt voorbij tijdens de brocante veiling, rechtstreeks vanuit de vrachtwagen. De veiling begint om 10.00 uur en meer info vind je hier.

Yoga in de kas

Je zondagochtend relaxed beginnen? Dat doe je om 10.00 uur bij The Green House. Daar houdt het restaurant samen met theemerk Pukka Yoga in de Kas. Na afloop van de yogasessie staan er een ontbijt én een cadeautje voor je klaar. Meedoen kost €10,- per persoon en aanmelden kan hier.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht