Volledig scherm
Park Lepelenburg © indebuurt Utrecht

Acht superleuke dingen om dit weekend te doen in Utrecht

indebuurtYes, er staan weer twee vrije dagen voor de deur en dus is het tijd om weekendplannen te maken. Of je nou uit je plaat wil gaan of wil relaxen, er is dit weekend genoeg te beleven in Utrecht. Kijk maar:

Nieuwe mensen leren kennen aan de Mengtafel

Ter ere van de 90ste verjaardag organiseert Stayokay bij verschillende hostelvestigingen ‘De Mengtafel’: een driegangendiner waarbij je mensen uit de buurt ontmoet. Vandaag kun je aanschuiven bij Stayokay Utrecht-Bunnik. In de tuin van Stayokay wordt een lange tafel neergezet, waaraan het diner plaatsvindt. Zodra je aankomt, ontvang je eerst een lekker welkomstdrankje. Daarna is het tijd om aan tafel te gaan voor het diner. Alle voor-, hoofd- en nagerechten worden in grote schalen op tafel gezet. De avond draait helemaal om nieuwe ontmoetingen. Hier lees je meer.

Walk of Love

Morgen organiseren COC Midden-Nederland en het Midzomergrachtfestival de vierde editie van de Walk of Love. Met de Walk of Love wordt ‘op positieve wijze de liefde in al haar diversiteit gevierd’. De tocht start om 13.00 uur op het Jaarbeursplein en iedereen mag meelopen. Hier lees je meer.

Utrecht Bier Fest

Morgen kun je voor het eerst naar Utrecht Bier Fest in De Vrijhaven. Verwacht geen grootschalig evenement, maar een bescheiden festival waar zes Utrechtse brouwerijen hun biertjes showen. Wat je bij al dat bier eet? Kip van Kloek, worst van de Utrechtse Worstenbroeders en kaas uit Oudwijk. Je hoort het: een op-en-top Utrechts feestje, dus. Voor €7,50 ben je erbij. Hier lees je meer.

Disco Soup Festival

Wacht even, disco en soep?! Jup, de internationale beweging Slow Food Youth Network vond dit wel een goede combinatie en organiseert wereldwijd een dag waarbij er soep van ‘geredde groenten’ wordt uitgedeeld en de voetjes van de vloer gaan. In Utrecht kun je op zondag een kommetje soep krijgen bij de Vechtclub XL. Maar dat is niet alles: er zijn ook workshops, talks, een foodmarkt, een mini-bioscoop, disco en meer. Je bent welkom vanaf 14.00 uur en een ticket kost 5 euro. Hier lees je meer.

Benefietconcert in Park Lepelenburg

Park Lepelenburg is sowieso een fijne plek om te hangen als de zon schijnt, maar morgen is het er extra gezellig. Studentenvereniging Veritas organiseert er dan namelijk een benefietconcert met meerdere artiesten (zoals de coverband Leuk dat je er bent band, die eerder dit jaar in TivoliVredenburg stond). Daarnaast is er een springkussen, foodtrucks en een loterij. Het evenement duurt van 13.00 tot 21.00 uur en hier lees je meer.

Finale Songfestival

Our twelve points go to… The Netherlands!’ Althans, dat hopen we te horen tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival 2019. We maken met Duncan en zijn lied Arcade volgens de bookmakers in elk geval een goede kans. Des te meer reden om het Europese feestje op een groot scherm te volgen in Utrecht. Dat kan op deze plekken.

Hart boven hard

Nog geen plannen voor komende zondag 19 mei? In Park Transwijk kun je zondagmiddag luisteren naar optredens van artiesten als Fresku, Sabrina Starke, Kasba en Onias Landveld. De artiesten komen niet zomaar naar Park Transwijk, maar werken mee aan de manifestatie Hart boven Hard. Hier lees je er meer over.

Net zulke vette foto’s als Annegien maken

Of Annegien Schilling de Utrechter is met de meeste Instagramvolgers? Het zou zomaar kunnen. Inmiddels staat de teller van haar account fetching_tigerss staat op 866.000 volgers. Annegien is vooral bekend vanwege haar surrealistische foto’s. Wil jij net zulke vette foto’s maken? Op zondagmiddag 19 mei geeft Annegien een workshop tijdens Tweetakt op Fort Ruigenhoek. De workshop begint om 15.00 uur en meedoen is gratis.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht