Volledig scherm
© indebuurt Utrecht

Acht superleuke dingen om te doen dit weekend in Utrecht

indebuurtYes, de leukste twee dagen van de week staan weer voor de deur en dus is het tijd om weekendplannen te maken. Of je nou uit je plaat wilt gaan of wil relaxen, er zijn de komende twee dagen genoeg leuke dingen te doen in Utrecht. Kijk maar:

Karaoke bij Le Clochard

Vrijdagavond 22 februari kun je bij Le Clochard de longen uit je lijf zingen tijdens de maandelijkse karaokeavond. Je bent welkom vanaf 23.00 uur om tot in de late uurtjes al swingend en zingend het weekend in te luiden.

WijnSpijs Wandeling

Tijdens een WijnSpijs Wandeling doe je al wandelend zes Utrechtse hotspots aan, terwijl er op elke plek een glas wijn en een signature dish voor je klaarstaat. Zondagmiddag 24 februari kun je weer meedoen aan deze culinaire wandeling. Dat kost je 64 euro. Restaurants die je een bezoekje brengt, zijn onder meer De Rode Vosch, Metro City Kitchen en het nieuwe Italiaanse restaurant Piero’s. De wandeling start vanaf 12.00 uur en een ticket koop je via www.wijnspijs.nl.

Vintage Kilo Sale

Dol op vintage kleding? Dan moet je zondag 24 februari in Filmcafé zijn. Daar shop je namelijk heel veel vintage items voor een vaste prijs van 15 euro per kilo. Gedurende de middag zakt de kiloprijs ook nog eens. Zo betaal je na 15.00 uur maar 7,50 per kilo.

De Vintage Kilo Sale begint zondag om 11.00 uur. De entree kost 1 euro en hier lees je meer.

Stille Disco in EKKO

Zo af en toe uit je plaat gaan in een doodnormale kroeg is leuk, maar dansen in een silent disco is nog véél leuker. In EKKO vind je vrijdagavond 22 februari zo’n stille disco. Het idee is simpel: iedereen draagt een koptelefoon waar je de muziek van jouw voorkeur door hoort (je kunt uit verschillende kanalen kiezen) en dan mogen de voetjes van de vloer. Vergeet ook niet af en toe om je koptelefoon af te zetten voor een hilarisch effect. De silent disco begint om 23.00 uur en een kaartje kost 9 euro.

Repaircafé

Van broodrooster tot koffiezetapparaat en van vintage wekker tot kapotte broek: tijdens repaircafé in Brauhaus kun je hulp krijgen bij het repareren van kapotte spullen. Er zijn deskundigen met gereedschap in huis die je kunnen begeleiden bij je eigen reparatie en je van advies kunnen voorzien. Ook niet onbelangrijk: er is goede koffie.

Repaircafé, zondag 24 februari vanaf 14.00 uur in Brauhaus. De entree is gratis.

Eindsprint van We Are Public

Voor een vast bedrag per maand onbeperkt naar geselecteerde concerten, voorstellingen, films en exposities. Dat is in het kort het idee achter We Are Public. De afgelopen maanden is de organisatie bezig geweest met het zoeken van Utrechters die zich willen aansluiten bij We Are Public. Op zaterdag 23 februari is de grote finale in Kapitaal. Met muziek, dans, poëzie, beeldende kunst en meer laat We Are Public zien waar ze voor staan. Het hele programma vind je hier.

The Final Countdown | We Are Public X Kapitaal, zaterdag 23 februari van 20.00 tot 23.59 uur bij Kapitaal. De entree is gratis voor leden van We Are Public, niet-leden betalen 7 euro.

Schrijfcafé

Zaterdagochtend 23 februari kun je tussen inspirerende verhalen, boeken en films in de bibliotheek in Utrecht komen schrijven. Tijdens het schrijfcafé worden je schrijfspieren losgeschud en ga je aan de slag met bijvoorbeeld poëzie, een column of een sixwordstory. Annemarie van den Brink en Trea Scholten van Tools voor taal geven deze schrijfworkshops. Het schrijfcafé is van 10.30 tot 12.30 uur in de Centrale Bibliotheek aan de Oudegracht en meedoen kost 15 euro. Je kunt gewoon binnenlopen en contant betalen. Aanmelden mag ook door een mail te sturen naar info@toolsvoortaal.nl.

Winterbarbecue

Het is winter en dat moet gevierd worden, vinden SOIA en Fluff Disco. Daarom kun je zaterdag 23 februari naar SOIA Winterbarbecue waar je van de dansvloer naar de barbecue hopt, om vervolgens de hottub in te springen. Daarna waag je een dansje en als nagerecht rooster je marshmallows boven de verschillende kampvuurtjes.

SOIA Winterbarbecue x Fluff Disco, zaterdag 23 februari vanaf 16.00 uur bij SOIA. Kaartjes kosten €16,60.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht