ZonnaCare-vrijwilliger Joke Advocaat overhandigt 360 handtekeningen aan burgemeester Koos Janssen. Rechts: Job Olij.
Volledig scherm
ZonnaCare-vrijwilliger Joke Advocaat overhandigt 360 handtekeningen aan burgemeester Koos Janssen. Rechts: Job Olij. © Gemeente Zeist

Actie voor opslagruimte bij ZonnaCare in Den Dolder

ZonnaCare-vrijwilliger Joke Advocaat heeft 360 handtekeningen opgehaald ter ondersteuning van de vergunning die Kinderhospice ZonnaCare in Den Dolder hoopt te krijgen voor een te bouwen opslagruimte. De handtekeningen werden vanmorgen aangeboden aan burgemeester Koos Janssen.

Job Olij, die de actie ondersteunt, meent dat die ruimte er met grote spoed moet komen: ,,De tillift kan niet eens meer onder het bed van de kinderen geschoven worden omdat daar de voorraad medische artikelen staat."

Aantasting

In mei besloten burgemeester en wethouders van Zeist dat ZonnaCare niet mag uitbreiden. Zij zien de plannen van ZonnaCare als een ‘ernstige aantasting van het huidige woon- en leefklimaat’. Daarnaast zijn er, concludeerde het college, bij omwonenden te veel bezwaren tegen het circa 100 vierkante meter grote bijgebouw dat het kinderhospice graag wil hebben. 

De gemeente wilde alleen meewerken aan de uitbreiding van het kinderhospice wanneer de buren hiermee akkoord zouden gaan.  Volgens het hospice is de uitbreiding eenvoudig nodig om goede, intensieve zorg voor kinderen mogelijk te blijven maken. ZonnaCare biedt onderdak aan twee tot drie kinderen die dergelijke zorg nodig hebben. 

Burgemeester Janssen bespreekt het verzoek vanmiddag met het college en vanavond met leden van de gemeenteraad.

Schrijf je in voor onze nieuwe dagelijkse nieuwsbrief

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht