Volledig scherm
Wethouder Lot van Hooijdonk. © Marnix Schmidt

Actiegroep biedt in duikkleding en zwemvesten petitie aan

De actiegroep Utrecht Klimaatneutraal 2030 overhandigt morgen, gekleed in zwemvesten en duikkleding, een petitie aan wethouder Lot van Hooijdonk van Utrecht.

Op deze manier wil deze groep burgers de gemeente aanmoedigen om de ambities van een klimaatneutrale stad zo snel mogelijk waar te maken.

De leden van de actiegroep trekken de zwemvesten en duikkleding aan om ‘duidelijk te maken dat ook Utrecht niet veilig is voor klimaatverandering.’

De petitie is ondertekend door ruim 1.000 Utrechters. De actiegroep benoemt in een pamflet zeven concrete punten, die de gemeente kan uitvoeren om sneller klimaatneutraal te worden, maar geeft ook aan dat Utrecht in vergelijking met andere gemeentes al goed op weg is.

‘We zijn zeker niet alleen maar kritisch. Het klimaatprobleem is te ingewikkeld en groot om alleen bij overheden neer te leggen. Bedrijven en burgers hebben ook een belangrijke rol. We vragen de gemeente om te blijven samenwerken met bedrijven en burgers en samen het verschil te maken,’ aldus de initiatiefnemers.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht