Thierry Baudet.
Volledig scherm
Thierry Baudet. © ANP

Actiegroep tegen komst Thierry Baudet naar Utrecht

De actiegroep Utrecht voor Iedereen organiseert 19 juni een demonstratie tegen de komst van Thierry Baudet. De fractievoorzitter van de politieke partij Forum voor Democratie komt dan naar Utrecht om haar kiezers te bedanken.

Een soortgelijke bijeenkomst van Baudet en zijn collega Kamerlid Theo Hiddema werd in april nog verplaatst vanwege veiligheidsrisico’s. De eigenaar van een evenementencentrum haalde een streep door de bijeenkomst nadat de anonieme actiegroep Dordt Discriminatievrij op Facebook opgeroepen had tot actie. Volgens de groep is de partij van Baudet niet alleen zeer anti-islam, maar ook vrouwonvriendelijk.

Utrecht voor Iedereen zegt een brede groep Utrechters te vertegenwoordigen. ,,Wij zijn tegen Forum voor Democratie en willen daarom een manifestatie organiseren op 19 juni. Thierry Baudet wil namelijk op 19 juni naar Utrecht komen om zijn kiezers te bedanken,” schrijven de actievoerders op Facebook. Hoe en waar de organisatie wil gaan demonstreren is nog niet bekend. Ook is nog niet duidelijk waar Baudet zijn kiezers wil gaan bedanken en ontmoeten. Forum voor Democratie haalde in Utrecht 2430 stemmen.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht