Volledig scherm
De provincie wil meer volle nesten. © anp

Actieplan voor meer weidevogels in provincie

Er moeten meer weidevogels komen. Dat is het doel van het Actieplan Weidevogels van de provincie Utrecht. „Ingrijpen is hard nodig”, zegt gedeputeerde Mirjam Maasdam (Natuur en Landschap). „Elk jaar zijn er 5 procent minder weidevogels.”

Maatregelen zijn onder meer een andere inrichting van weidegebied, beter waterbeheer, het creëren van schuilplekken tegen roofdieren en meer boeren die meedoen aan het weidevogelbeheer. Ook worden drones ingezet om nesten te ontdekken en te registreren. 

Er is geld beschikbaar om onder meer de waterstand te verhogen. 

  1. Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?
    Agenda

    Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

    Wie herinnert zich niet dé traan van Máxima tijdens haar huwelijk met Willem-Alexander in februari 2002? De man die daarvoor verantwoordelijk was, was niet haar eega, maar bandoneonist Carel Kraayenhof. Hij wist de latere koningin tot tranen toe te roeren met zijn uitvoering van het nummer Adios Nonino. Vanavond staat Kraayenhof, die vorig jaar de Edison Oeuvreprijs won, op de planken van zaal Cloud Nine in TivoliVredenburg. Hij komt niet alleen, maar neemt pianist Juan Pablo Dobal mee. Samen zullen zij Argentijnse, Afrikaanse en Europese stukken spelen. Meer info bij TivoliVredenburg.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht