Volledig scherm
Artist impression van de NRU in noord-oostelijke richting. © Gemeente Utrecht

Actievoerders in Overvecht de straat op voor tunnels onder Noordelijke Randweg

De actiegroep NRU (Noordelijke Randweg Utrecht) gaat aanstaande zaterdag protesteren op het Henri Dunantplein in Overvecht uit vrees dat de beloofde onderdoorgangen bij de Noordelijke Randweg (N230) niet gerealiseerd zullen worden. Volgens de actievoerders zou de leefbaarheid in Overvecht aangetast worden als de onderdoorgangen er niet komen. 

Begin deze week werd duidelijk dat het plots onzeker is of er wel genoeg geld is voor een tweede ongelijkvloerse kruising op de Noordelijke Randweg Utrecht (NRU). Dat is de weg die de A27 met de Zuilense Ring verbindt, die vervolgens aansluit op de A2. Ook de financiële haalbaarheid van slechts één ongelijkvloerse kruising blijkt onder druk te staan. In december meldde de wethouder echter nog dat de kans groot is dat er  wél genoeg geld is voor de twee onderdoorgangen. 

Omdat de actievoerders vrezen dat er binnenkort onomkeerbare besluiten worden genomen over het wel of niet plaatsen van een onderdoorgang, willen zij nu aandacht vragen voor het ‘belang van de komst van de onderdoorgangen’. Zij willen dat er een tunnel komt bij het Robert Kochplein (bij tuincentrum Overvecht) en het Henri Dunantplein (halverwege Overvecht) en het liefst ook nog een derde tunnel bij het Gandhiplein. Alleen lijkt hier nu zeker geen geld voor.  

Geel hesje

De demonstranten verzamelen zaterdag bij om 10.30 uur de hoek van de Noordelijke Randweg en De Klopvaart. Daarna trekken ze samen naar het Henri Dunantplein, waar tussen 11.00 en 12.00 uur geprotesteerd wordt. Opmerkelijk is dat deelnemers worden opgeroepen een geel hesje mee te nemen. Al schrijft de organisatie dat dit puur voor de veiligheid en zichtbaarheid van de demonstranten is. 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht