Volledig scherm
© AD

AD Utrechts Nieuwsblad start met politieke podcast #UtrechtKiest

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 start het AD Utrechts Nieuwsblad met de podcast #UtrechtKiest. Presentator Yelle Tieleman bespreekt hierin met politiek verslaggever Diane Hoekstra en politiek columnist Wouter de Heus de politieke actualiteiten in Utrecht en in het bijzonder de aanloop naar de verkiezingen.

De populariteit van podcasts,  groeit hard. Steeds meer mensen luisteren podcasts tijdens het sporten, in de trein of in de auto of tijdens de afwas. Voor politiek verslaggever Diane Hoekstra en politiek columnist Wouter de Heus is het een mooie manier om nog meer duiding te geven bij de verhalen in en achter de Utrechtse politiek. Een podcast van het AD Utrechts Nieuwsblad duurt ongeveer een halfuur en is (en blijft) gratis te beluisteren.

In de eerste aflevering van #UtrechtKiest is er aandacht voor de PvdA. De sociaal-democraten verloren tijdens de vorige gemeenteraadsverkiezingen veel zetels en mochten voor het eerst sinds mensenheugenis niet meedoen in het stadsbestuur. Is de partij uit het slop getrokken of blijft de PvdA ook de komende raadsperiode in de oppositiebankjes?

De eerste uitzending van #UtrechtKiest is hierboven via de player te beluisteren, maar ook een gratis abonnement op de podcasts is mogelijk. Zodra een nieuwe aflevering beschikbaar is wordt deze automatisch gedownload in de podcast-app. Daarna is het zoeken in de podcast-app op #utrechtkiest of ad utrechts nieuwsblad en klikken op ‘subscribe'. Om vanaf je iPhone direct naar de podcastapp te gaan kun je hier klikken.

Reageren op de podcast kan ook. Gebruik op Twitter #UtrechtKiest of spreek de makers aan: @yelletieleman, @dianehoekstra en @heuswaar. We zijn benieuwd wat je vindt.

Volledig scherm
Zoek in de podcastapp op #utrechtkiest © AD
Volledig scherm
Tik op abonneer © AD
Volledig scherm
Elke nieuwe podcast wordt dan automatisch gedownload © AD

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht