Adoptiekerstboom razend populair in Utrecht: nu terug de grond in, met kerst weer ophalen

VIDEOJe kerstboom niet op straat gooien, maar 'm na de feestdagen terugbrengen naar de kweker. Goed tegen het schuldgevoel én duurzaam, vinden veel mensen. Zeker in Utrecht is het concept populair, waar alleen vandaag al bij een biologische tuinderij net buiten de stad veertig bomen werden teruggeplant.

Het parkeerterrein van biologische tuinderij ’n Groene Kans in Groenekan staat helemaal vol. De naaldenbomen worden uit achterbakken geladen, in een kruiwagen gezet en via een modderige weg tussen het groen teruggereden naar tuinders Jan en Floor. Die hebben hun handen vol aan de uitgedroogde bomen, die in een dompelbad eerst even flink water mogen opzuigen.

  1. Passagier wil meer beelden van tramaanslag zien, OM zegt dat er niet meer beelden van hem zijn

    Passagier wil meer beelden van tramaan­slag zien, OM zegt dat er niet meer beelden van hem zijn

    Een van de inzittenden van de Utrechtse tram waarin vorig jaar een aanslag werd gepleegd, eist inzage in meer camerabeelden van het moment van de aanslag. Hij is ervan overtuigd dat Gökmen Tanis ook op hem heeft geschoten en wil de beelden daarvan zien. Volgens het Openbaar Ministerie zijn alle beelden met de passagier al bekeken en is daarop niet te zien dat Tanis op hem schiet. Toch gaan OM en de passagier nog een keer in overleg, zo was de uitkomst van een kort geding vanmiddag.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht