Een weekmarkt zou het centrum van Bilthoven levendiger maken en het zou meer mensen trekken. De foto is een montage van een weekmarkt op de Julianalaan en Emmalaan.
Volledig scherm
PREMIUM
Een weekmarkt zou het centrum van Bilthoven levendiger maken en het zou meer mensen trekken. De foto is een montage van een weekmarkt op de Julianalaan en Emmalaan. © VVD De Bilt

Advies: geen weekmarkt in centrum Bilthoven

Winkeliers en bezoekers van het centrum van Bilthoven zien de komst van een weekmarkt naar het centrum momenteel niet zitten. Dat staat in een rapport dat het onderzoeksbureau i&o Research in opdracht van de gemeente De Bilt heeft gemaakt. Omdat het centrum nog volop in ontwikkeling is, zijn er nog te veel onzekerheden om een weekmarkt kans van slagen te geven.

 1. Waarom vriendschappen verwateren na één jaar corona: ‘Wat te veel inspanning kost, overleeft niet’
  PREMIUM

  Waarom vriend­schap­pen verwateren na één jaar corona: ‘Wat te veel inspanning kost, overleeft niet’

  Een jaar corona drukt op onze sociale relaties. Contact houden met vrienden voelt lastiger dan ooit, want na een jaar teren op videocalls, appjes en wandelafspraken, slaat de vermoeidheid en verslagenheid toe. Twee psychologen lichten toe waar die sociale vermoeidheid vandaan komt en of we daar na corona nog vanaf komen. ,,We concentreren onze energie nu op de vriendschappen die ons het meeste opleveren.”

In samenwerking met indebuurt Utrecht

 1. Foetus die werd gevonden in Zeist zat in tupperware-bakje

  Foetus die werd gevonden in Zeist zat in tupperware-bak­je

 2. Deze Utrechtse heeft een reuzenslak als huisdier: 'Het is een braaf beestje'
  Play

  Deze Utrechtse heeft een reuzenslak als huisdier: 'Het is een braaf beestje'

Utrecht