Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Afvalverwerker uit Utrecht vecht boete voor bedrijfsongeval aan

De Utrechtse afvalverwerker Renewi heeft een boete van 27.000 euro gekregen vanwege een bedrijfsongeval waarbij een medewerker gewond raakte. Het bedrijf wil dat de boete wordt kwijtgescholden.

Een werknemer in de Utrechtse vestiging van het bedrijf raakte eind 2015 gewond toen hij in een shredder een metalen plaat van 120 kilo probeerde los te maken die klem was komen te zitten. Hij gleed daarbij uit, waarbij de plaat verschoof en op zijn voeten terechtkwam. 

Het ministerie van Sociale Zaken legde Renewi daarop een boete van 27.000 euro op. Het bedrijf vocht deze vanmorgen aan bij de rechtbank van Breda.

Het ministerie vindt dat de medewerker nooit in de shredder had mogen zijn. Ook niet als die uitstond, zoals in dit geval. Maar Renewi kijkt daar anders tegen aan. ,,Er moet in dit soort gevallen altijd iemand in de machine om de blokkade te verhelpen”, aldus een vertegenwoordiger van het bedrijf tijdens de zitting bij de rechtbank. ,,Daar ontkom je niet aan.” De afvalverwerker zegt wel zoveel mogelijk te hebben gedaan om het incident te voorkomen.

Het bedrijf kreeg eenzelfde boete voor een bedrijfsongeval in Tilburg. Ook die boete is aangevochten.

De rechter doet over zes weken uitspraak.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht