Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Agent gewond bij aanrijding met scooterrijder die stopteken bij Breukelen negeert

Een agent is in Breukelen licht gewond geraakt bij een aanrijding met een scooterrijder die een stopteken negeerde. De man probeerde te ontsnappen en raakte daarbij de agent.

Op verzoek van de wijkagent controleerde de politie aan het begin van deze week bij de brug al het verkeer richting Breukelen. Tijdens de controle zagen de agenten een scooter rijden. Ze gaven de bestuurder een stopteken, maar de bestuurder negeerde het teken en ging er met hoge snelheid vandoor. Collega’s hadden het kenteken wel gezien en onthouden. 

Ze reden vervolgens naar het adres van de eigenaar van de scooter. Daar stonden ze hem op te wachten. Toen de bestuurder aan kwam rijden, sprak een agent hem aan. Weer probeerde hij te ontkomen door een steeg in te rijden. Daar stond ook een politieman, die hem weer een stopteken gaf. De bestuurder veroorzaakte vervolgens een aanrijding met deze agent, die licht gewond raakte. 

De 23-jarige verdachte uit Breukelen werd aangehouden. Uiteindelijk bleek dat de verdachte niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Dat had, zo stelt de politie, met een eenvoudige bekeuring op de controleplaats kunnen worden afgehandeld. Nu werd de verdachte ingesloten in het cellencomplex Houten en moet hij zich verantwoorden voor de rechter. 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht