Volledig scherm
© ANP

Agent in Zeist op haar na geraakt door auto vluchtende verdachte

Een agent kon door van zijn fiets te springen op het nippertje voorkomen dat hij in Zeist door een auto werd aangereden. 

De agent was gisteren omstreeks 15.30 uur aan het surveilleren bij de Laan van Vollenhove toen hij een 28-jarige man uit Zeist spotte die gesignaleerd stond. Toen hij de autobestuurder wilde aanspreken ging de man ervandoor. 

Extra gas

De verdachte sprong in een auto die werd bestuurd door een 58-jarige man uit Maarsbergen. Toen het tweetal er vandoor wilde gaan, probeerde de politieman de route van het voertuig te blokkeren. Dat ging maar net goed: de bestuurder gaf namelijk extra gas, waardoor de agent snel opzij moest springen.

Nadat hem een stopteken was gegeven, kon de 58-jarige bestuurder  later op de Schaerweijdelaan alsnog worden aangehouden. De verdachte bleek drugs bij zich te hebben, waarop agenten besloten om een speekseltest uit te voeren.

Het vermoeden bestaat, dat de man onder invloed was van cannabis en cocaïne. De tweede man, die inmiddels gesignaleerd stond, is inmiddels ook aangehouden. 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht