Alleen aan een briefje is te zien dat er een poging is geweest om deze automaat te kraken.
Volledig scherm
Alleen aan een briefje is te zien dat er een poging is geweest om deze automaat te kraken. © AD

Agenten gewond na mislukte plofkraak

Bij een achtervolging die ontstond na een plofkraak op een geldautomaat op het Muntplein in Nieuwegein zijn vrijdagnacht twee agenten gewond geraakt.

De politie kwam af op een melding van de bank. De pinautomaat bleek in orde, er is geen explosie geweest. Toen de agenten de wijk uitkamden op zoek naar daders, stuitten ze op een jongen op een scooter. Hij ging er vandoor toen hij de agenten zag. Tijdens een achtervolging reed de 15-jarige Nieuwegeiner in op twee agenten, die daarbij lichtgewond raakten.

De een had een gekneusde voet, de ander een gekneusde arm. Ze konden de jongen nog wel oppakken. Of hij met de plofkraak temaken heeft, is nog onduidelijk. Wel is zeker dat hij op een gestolen scooter reed. Ook was hij te jong om op de scooter te rijden en had hij dus geen rijbewijs. Hij zit vast op verdenking van een poging tot zware mishandeling en diefstal.

Het is de tweede plofkraak deze week in de regio en de vierde binnen een maand. Eerder deze week probeerden dieven het bij winkelcentrum De Clomp in Zeist. Vorige week was er een plofkraak op de Kanaalstraat in Utrecht en eind vorig jaar probeerde plofkrakers een geldautomaat op te blazen op de Adriaen van Ostadelaan in Utrecht. In alle gevallen mislukte de kraak.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht