Agenten Kanaalstraat doen aangifte van zware mishandeling door omstanders

VideoDe twee agenten die gisteren in de Utrechtse Kanaalstraat bij een arrestatie werden belaagd door omstanders, hebben aangifte gedaan van zware mishandeling. Rond het incident werden vier personen aangehouden. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Rond 14.45 uur gingen agenten naar de Kanaalstraat na een melding over een vrouw die werd lastiggevallen door twee mannen. Toen de politie arriveerde, was het de vrouw zelf gelukt om weg te komen. De agenten troffen een man aan die vermoedelijk bij het incident betrokken was geweest. Bij controle van zijn gegevens bleek dat deze man nog een taakstraf moest uitvoeren. Daarop werd besloten hem aan te houden.

Op dat moment begonnen tientallen omstanders zich met de aanhouding te bemoeien. Daarbij werd gescholden, geduwd, geslagen en geschopt. Een man sprong met gestrekt been op de agenten in. Een andere omstander deelde een vuistslag uit. 

De agenten trokken de wapenstok om de belagers terug te drijven. Twee vrouwen die zich ondanks herhaaldelijke waarschuwingen bleven bemoeien met de aanhouding, kregen rake klappen. 

Beelden van de vechtpartij werden volop gedeeld op sociale media. Het optreden van de agenten ontlokte zowel bijval als afkeuring. De politie maakte gisteren al bekend dat de ‘geweldsinzet wordt geëvalueerd’. 

Volledig scherm
Tientallen agenten staan in de Kanaalstraat. © Marijn van Gelder

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht