Volledig scherm
Actiedag: agenten spotten na te zijn bijgepraat overtreders op snelweg in Midden-Nederland vanuit een touringcar. © Politie

Agenten spotten ruim honderd overtreders op snelwegen vanuit touringcar

Op snelwegen in Midden-Nederland zijn gisteren 116 verkeersovertredingen geconstateerd door agenten die onopvallend vanuit een touringcar controleerden. Bij elkaar 81 van deze weggebruikers zijn aan de kant gezet en beboet door motoragenten of agenten in een video-auto.

Verreweg de meeste boetes gingen naar bestuurders die rondreden terwijl ze hun telefoon vasthielden tijdens het rijden: 56 overtreders kregen hiervoor een boete van 240 euro. Nog eens 9 overtreders kregen een boete voor te snel rijden.

De overige 16 beboete passanten reden bijvoorbeeld over de vluchtstrook of kleefden wel heel erg nadrukkelijk op een voorganger op een van de snelwegen waarlangs gecontroleerd werd. Aan de controles tijdens de zogenaamde ‘actiedagen afleiding in het verkeer’ werkte naast de politie ook de  Koninklijke Marechaussee mee.

Volledig scherm
Tijdens speciale actiedagen rond snelwegen in Midden-Nederland betrapten agenten vanuit een touringcar 116 overtreders. © Politie

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht