Zeistenaar Ahmed el Malky op de Algemene Begraafplaats in Zeist. Hij voelt zich Zeistenaar en wil hier ook graag worden begraven, maar dan wel in een islamitisch graf.
Volledig scherm
Zeistenaar Ahmed el Malky op de Algemene Begraafplaats in Zeist. Hij voelt zich Zeistenaar en wil hier ook graag worden begraven, maar dan wel in een islamitisch graf. © AD

Al 600 handtekeningen voor islamitische begraafplaats in Zeist

Zeistenaar Ahmed el Malky pleit bij de gemeente Zeist voor een islamitische begraafplaats. Hij heeft daarvoor bij de twee Zeister moskeeën inmiddels al 600 handtekeningen ingezameld. Ook is hij een online petitie gestart. Hij verzoekt het college van burgemeester en wethouders de mogelijkheden voor een islamitische begraafplaats te onderzoeken.

  1. Ging er écht ‘n mitrailleur af of klonken in Nieuwegein ‘fantoomschoten’? Zelfs wapenexperts twijfelen soms
    PREMIUM

    Ging er écht ‘n mitrail­leur af of klonken in Nieuwegein ‘fantoom­scho­ten’? Zelfs wapenex­perts twijfelen soms

    ‘Plop, plop, plop, plop’, hoorden ze zaterdagavond in de Nieuwegeinse wijk Batau-Noord. Voor de zoveelste keer dit jaar trokken bewoners aan de bel bij de meldkamer: er was geschoten. Maar de politie kan daar geen bewijs voor vinden. Kun je een geweerschot eigenlijk wel onderscheiden van vuurwerk of een knallende uitlaat? En hoe komt het dat mensen fantoomschoten horen?

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht