In Zeist ligt sinds vrijdag ook een regenboogzebrapad.
Volledig scherm
In Zeist ligt sinds vrijdag ook een regenboogzebrapad. © Mel Boas

Al gespot? Ook in Zeist ligt nu een kleurrijk regenboogzebrapad

In Zeist is iedereen welkom. Om dat te benadrukken opende wethouder Laura Hoogstraten een regenboogzebrapad op de hoek van de Slotlaan en Korte Steynlaan. Hiermee wil de gemeente bewustwording creëren rond de veelzijdigheid van haar inwoners en laten zien dat zij er voor de lhbtiq+-gemeenschap is.

 1. Dit jaar geen bootjesoptocht tijdens de Canal Parade, maar een Pride Pelgrimage (en zo ziet dat eruit)

  Dit jaar geen bootjesop­tocht tijdens de Canal Parade, maar een Pride Pelgrimage (en zo ziet dat er­uit)

  Pride Amsterdam bestaat dit jaar 25-jaar en hoewel het vanwege corona niet groots gevierd kan worden, laten gelovige LHBTI’ers deze gelegenheid niet aan zich voorbijgaan. Dit weekend lopen twintig LHBTI’ers voor het eerst de Pride Pelgrimage van Utrecht naar Amsterdam om te vieren dat er steeds meer ruimte is voor diversiteit binnen kerken. Vier vragen aan LHBTI-predikant Wielie Elhorst.
 2. Utrecht heeft straks het langste (bijna 600 meter) regenboogfietspad ter wereld: ‘Já, heláás is dat nodig’
  Play
  PREMIUM
  VIDEO

  Utrecht heeft straks het langste (bijna 600 meter) regenboog­fiets­pad ter wereld: ‘Já, heláás is dat nodig’

  ‘Iedereen is hier welkom’. Dat is het statement dat de 22-jarige Elias van Mourik wil maken. Maar zo’n klein, ‘gewoon’ regenboogzebrapad? Tsja, dat kennen we nu wel, vond hij. En dus pakt Van Mourik groots uit: over een paar dagen loopt, dankzij hem, het grootste regenboogfietspad ter wereld over de campus van het Utrecht Science Park. ,,Já: helaas is zo’n groot statement maken écht nog nodig.”

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht