Volledig scherm
Een impressie van het nieuwe pand van de Aldi in Driebergen. © Website Utrechtse Heuvelrug

Aldi doet bouwaanvraag in Driebergen ondanks negatief raadsbesluit

De Aldi heeft formeel toch een bouwaanvraag gedaan voor een nieuwe supermarkt aan de Appelgaard in Driebergen. Hoewel de gemeenteraad het plan heeft afgewezen, wil de supermarkt dat er nog eens goed naar de argumenten voor de bouw wordt gekeken. 

Dat laat advocaat Hugo Doornhof van de Aldi weten. Doornhof heeft formeel nog geen besluit van de gemeente gehad. ,,Natuurlijk hebben wij ook informeel wel iets gehoord. Wij vinden het voorlopig een uitstel en geen afstel.”

De supermarkt zit nu aan de Traaij in Driebergen en wil graag verhuizen naar de Appelgaard, even verderop. Het college van burgemeester en wethouders wekte de indruk mee te willen werken, maar de gemeenteraad wil het niet. Omwonenden hebben geprotesteerd tegen nieuwbouwplannen van de Aldi. Ze vrezen overlast van geluid en dat de druk van het verkeer in de wijk alleen maar zal toenemen. 

Andere locatie

De supermarkt zelf vindt de huidige locatie niet geschikt. De winkel is volgens de Aldi te klein, er is weinig ruimte voor laden en lossen van goederen en er zijn niet voldoende parkeerplaatsen. Als de Aldi niet mag verhuizen overweegt de winkel naar een andere locatie in Driebergen te gaan of helemaal uit de plaats te verdwijnen. ,,De Aldi moet verhuizen”, zei de supermarkt al eerder.

Doornhof vindt dat de gemeente een dergelijk verstrekkend besluit niet zo maar op een middag kan nemen. ,,Wij vinden dat de gemeente niet goed genoeg naar alle argumenten heeft gekeken. Daarnaast weten we niet wat de gemeente nu echt wil. Wij hebben het gevoel dat er nog geen definitief besluit is. Daar vragen we nu om. We zijn al jaren met deze plannen bezig. Dan kan je op niet een namiddag zo’n beslissing nemen.”

Doornhof erkent dat de Aldi met een definitief negatief besluit in de hand naar de rechter kan stappen, maar zegt dat het daar nog vroeg voor is. ,,Het is niet onze intentie om naar de rechter te stappen, maar het kan uiteindelijk wel. Maar dat zal ik ook met mijn cliënt moeten bespreken.”

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht