Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Alle internationale studenten hebben een kamer gevonden, Utrechtse studenten nog hard op zoek

125 internationale studenten die hun collegejaar in Utrecht een ruime maand geleden startten zonder studentenkamer, hebben inmiddels allemaal een plekje gevonden. Voor de Nederlandse studenten blijft de woningnood echter een groot probleem.

Begin september liet de Universiteit van Utrecht weten dat zij, vanwege de extreme kamernood, bijzonder onderdak had geregeld voor 125 internationale studenten. Ze zouden tot 1 oktober in een bungalowpark, een hotel en een hostel kunnen blijven. Op die datum hadden nog niet alle studenten een kamer en dus kregen zij twee weken uitstel. Inmiddels hebben ook zij een tijdelijke kamer gevonden, want vanochtend hebben de laatste studenten uitgecheckt. 

Volgens Anne Schulze van Studenten Housing zijn er, naast de 125 studenten die nu onderdak zijn, nog andere internationale studenten op zoek naar een kamer. Wel ziet ze dat de vraag naar woonruimte bij deze groep licht afneemt, kennelijk lukt het steeds meer internationale studenten een plek te vinden.

Opzeggingen

De vraag bij Nederlandse studenten naar woonruimte is echter absoluut niet afgenomen, constateert ze. ,,Die is nog even hoog als in en voor de zomervakantie. Wat we ook merken is dat de opzeggingen en annuleringen afnemen. Als een student een kamer te pakken heeft, laat die hem een stuk minder snel los. De studenten beseffen dat ze al heel blij moeten zijn dat ze überhaupt een kamer te pakken hebben.”

Dat beeld wordt bevestigd door Maarten Post, woordvoerder van de Universiteit van Utrecht: ,,De woningkrapte is nog nadrukkelijk aanwezig. Wij hebben nog steeds wel eens ouders die ons vragen: kunnen jullie ons helpen? Of studenten die aankloppen of we ze kunnen helpen. We hebben geen exact beeld of cijfers, maar het is voor ons duidelijk dat nog heel veel studenten hard op zoek zijn.”

Quote

Als een student een kamer te pakken heeft, laat die hem een stuk minder snel los. De studenten beseffen dat ze al heel blij moeten zijn dat ze überhaupt een kamer te pakken hebben

Anne Schulze, Studenten Housing

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht