Volledig scherm
Autobrand in Kanaleneiland. © Michiel van Beers

Alle verdachten Utrechtse autobranden blijven langer in de cel

Twee verdachten uit Utrecht moeten langer in voorarrest blijven op verdenking van het in brand steken van auto’s in hun eigen stad. Een 17-jarige jongen en 18-jarige plaatsgenoot blijven in ieder geval nog twee weken langer in de cel, zo heeft de rechter bepaald.

De jongste verdachte zou betrokken zijn bij twee autobranden in Kanaleneiland en ook bij een voorbereiding van een autobrand. De 18-jarige Utrechter wordt verdacht van betrokkenheid bij een autobrand, in dezelfde wijk. Beiden werden betrapt op de Marshalllaan.

Met het vast blijven zitten van dit duo komt de teller van verdachten in de cel op vijf in totaal. Allemaal werden zij afgelopen weekeinde aangehouden. 

Twee verdachten van 22 jaar oud uit Utrecht werden aangehouden voor het in brand steken van een auto op de Bevinlaan in Kanaleneiland. Ook zij blijven nog zeker twee weken in de cel, besliste de onderzoeksrechter maandag al. Een 23-jarige man uit Nieuwegein werd betrapt op de Reitdiepstraat in de Rivierenwijk, toen hij zelf bij een autobrand kwam kijken. Deze 23-jarige man moet nog zeker een week in voorarrest blijven.

Tijdens de jaarwisseling gingen zeker negentien auto’s in vlammen op in Utrecht, in het weekeinde daarvoor waren dat er tien en de weken daarvoor vlogen in de stad ook tientallen auto’s in brand door brandstichting. Eind november maand hield de politie ook een 17-jarige verdachte aan voor het in brand steken van een auto op de Peltlaan in Kanaleneiland. Daarmee staat het totaal op zes aanhoudingen, waarvan vijf in Kanaleneiland. 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht