Als eersten over het Vuelta-parcours: ‘Het is een heel vet rondje door Utrecht’

VIDEODe Vuelta is vandáág begonnen. Welnee, we moeten helemaal geen geduld opbrengen tot de start van de ploegentijdrit in 2020. Ons wachten anderhalf jaar van dikke voorpret, en die beginnen hier en nu. Het wordt genieten geblazen voor Utrecht, van al het wielermoois dat eraan zit te komen.

Quote

De Tour was zonder overdrij­ven één van de mooiste dagen in de geschiede­nis van Utrecht

Sietse Hitman

Henri van der Vegt, Jelmer Draaisma, Sietse Hitman en Stasja Aspers geven elkaar een high five bij het Jaarbeursplein. Ze staan, gehuld in shirtjes van het Wielerplatform Utrecht, vlakbij de plek waar straks start en finish van de Vuelta in Utrecht zijn. Vanuit Breda, vers van de pers, krijgen ze per Whatsapp het parcours van de ploegentijdrit toegestuurd. Vrijwel meteen daarna gaan ze op de pedalen om die route alvast te verkennen en te ervaren.

Achter de zonnebrillen zijn nog net hun glim-ogen te zien, want ze vinden het maar wát bijzonder: zoals je de eerste voetstappen in verse sneeuw kunt zetten, zo kun je ook als eersten een maagdelijk Vuelta-parcours berijden. ,,Na ons gaan vast en zeker nog een heleboel amateur-wielrenners dit rondje tijden. Zondags om zes uur in de ochtend, zul je zien, om geen last te hebben van het verkeer. Maar de echte eersten, dat zijn wij. En dat voelt toch wel bijzonder.’’

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht