Volledig scherm
Ruud (68) en Wil (69) van Zwaan en Cees (38) en Veroniek (39) van Drogen zijn familie én buren. © William Hoogteyling

Als je ouders ook je buren zijn: ‘Heel relaxed’

Leuke BurenRuud (68) en Wil (69) van Zwaan uit Vianen hebben het zo gezellig met hun dochter Veroniek dat ze maar naast haar zijn gaan wonen. 

Ruud over Cees en Veroniek:

,,Er waren mensen die tegen ons zeiden: je gaat toch niet naast je dochter wonen? Wij dachten alleen maar: dat is hartstikke gezellig en ook erg makkelijk. We kunnen zo op ‘de boys’ passen als Veroniek en Cees onverhoopt later thuis zijn. Onze tuinen lopen in elkaar over. Er is geen hekje of schutting achter. Ook leuk met feestjes. Schoonzoon Cees heeft pas een feest gegeven voor zijn volleybalteam. Dan is de tuin net wat groter als je de onze erbij pakt en dat is alleen maar leuk. Kat Joepie heeft er een tweede huis bij gekregen. Die gedraagt zich bij ons alsof het zijn thuis is. Het is gezellig om zulke buren te hebben, en ook handig.

Wij hebben geen auto en als het nodig is kan ik hun tweede auto pakken. Het is tenslotte altijd maar afwachten wat je naast je krijgt als buren. Wij wonen al meer dan veertig jaar hier en toen het huis naast ons vrij kwam, heb ik wel alles op alles gezet dat zij vanuit Amersfoort naar hier kwamen. Het gaat ook heel goed, maar dat wisten we van tevoren.”

Quote

Het is fijn te weten dat mijn ouders zo dicht in de buurt zijn.

Veroniek van Drogen , Dochter

Veroniek over Wil en Ruud:

,,Wonen naast mijn ouders is heel relaxed. Het is fijn te weten dat ze zo dicht in de buurt zijn. Als we elkaar nodig hebben, steken we zo de tuin door en gaan bij elkaar naar binnen. Dat kan zijn voor een praatje, iets wat ik gewoon erg fijn vind om te kunnen doen, maar ook als we iets nodig hebben.

Mijn vader is een klusser en is er iets met de fietsen van de kinderen, dan halen we bij hem gereedschap. Vaak gaat hij dan ook zelf aan de slag met het repareren.

Dat vindt hij leuk. Ook voor de kinderen vinden we het heel fijn. Wie ook uitermate tevreden is, is onze kat. Die heeft twee daken boven zijn hoofd. Dat geldt ook voor onze kinderen, die lopen ook in en uit bij opa en oma. Het is heel relaxed dat we dicht bij elkaar wonen zonder dat er verplichtingen zijn. Alles gaat een beetje vanzelf en dat geeft een heel prettig burengevoel. Vooral ik heb het nodig om af en toe mijn ei kwijt te kunnen. Wat is fijner om dat bij je ouders te kunnen doen?

Dat ik weer terug ben in Vianen waar ik in mijn jeugd heb gewoond, dat is ook leuk. En Cees krijgt het volgens mij ook steeds meer naar zijn zin.’’

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht