Koné zit al 9 maanden in het Detentiecentrum in Zeist, nadat hij in één van de Utrechtse woningen van de stichting door de politie was aangehouden. Hij heeft een zoontje (zie inzet) en een partner.
Volledig scherm
Koné zit al 9 maanden in het Detentiecentrum in Zeist, nadat hij in één van de Utrechtse woningen van de stichting door de politie was aangehouden. Hij heeft een zoontje (zie inzet) en een partner. © ANP/AD

'Als zieke Koné wordt uitgezet, raakt hij blind'

Met een laatste juridisch offensief proberen Utrechters te voorkomen dat de 40-jarige Ahmed Baba Koné woensdag het land wordt uitgezet naar Guinee. Als dat gebeurt is de ernstig zieke man veroordeeld tot blindheid, stellen ze.

 1. Kinderen aan de moestuin: 'Kweek in eierdoos of maak van druivendoosje een kweekkastje'
  PREMIUM

  Kinderen aan de moestuin: 'Kweek in eierdoos of maak van druiven­doos­je een kweekkast­je'

  Als je eenmaal bezig bent met gezond eten voor kinderen, is het een kleine stap naar je eigen groenten kweken. Marije Woertman uit Deventer wil kinderen aanzetten hun eigen groente en fruit te verbouwen. ‘Wat is er nou lekkerder dan je zelf geteelde worteltjes of komkommers eten?’ Om de drempel voor onder andere ouders nog lager te maken, opent ze nu een ‘Voorbeeld Kindermoestuin’.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

 1. Grote drukte bij plastische chirurgie door videobellen
  Play

  Grote drukte bij plastische chirurgie door videobel­len

 2. Samenvatting | Jong FC Utrecht - FC Volendam
  PREMIUM
  VIDEO

  Samenvat­ting | Jong FC Utrecht - FC Volendam

  16 april

Utrecht