Volledig scherm
De ambulance ligt in de berm naast de Meernbrug. © Koen Laureij

Ambulance slaat over de kop op Meernbrug in Utrecht

UpdateOp de Meernbrug in Utrecht is vanmiddag rond 14.45 uur een ambulance over de kop geslagen en ondersteboven in de berm beland. De bestuurder is naar het ziekenhuis vervoerd. Er zaten geen patiënten in de auto. 

Het gaat om een eenzijdig ongeval met een zogenaamde sololance, een personenauto. Er zat één verpleegkundige in. Hij is zelf uit de auto gekomen en heeft melding gemaakt van het ongeluk. Hij door zijn collega’s van de ambulancedienst Ravu naar het UMC Utrecht vervoerd. ,,Dat is procedure”, zegt Ravu-manager John van Engelen. Ook de brandweer was aanwezig voor hulpverlening.

Helpen

Volgens Van Engelen is er nog niet duidelijk wat er precies is gebeurd. De verpleegkundige was met spoed onderweg en had daarom zwaailichten en sirene aan. Hij heeft toen waarschijnlijk de macht over het stuur verloren.

De politie heeft de omgeving bestempeld als een plaats delict om nader onderzoek te kunnen doen.

  1. De hits Never Alone en Dreams werden door deze broers bedacht op een zolderkamertje in Zuilen
    PREMIUM
    2brothersonthe4thfloor

    De hits Never Alone en Dreams werden door deze broers bedacht op een zolderka­mer­tje in Zuilen

    Met Never Alone en Dreams bestormden de Utrechtse broertjes Bobby en Martin Boer uit Zuilen 25 jaar geleden wereldwijd de hitlijsten. Het sprookje begon op de vierde verdieping van een portiekflat aan de Boelesteinlaan bij moeder thuis. Daar knutselden Bobby en Martin dag en nacht aan muziek. Plakken en knippen, net zo lang tot het lekker klonk. Een kwart eeuw later worden de 2 Brothers on the 4th Floor, met ruim 20 miljoen verkochte platen, maandelijks nog 500.000 keer via Spotify gedraaid. De act staat weer wekelijks op festivals. ,,Het sprookje gaat door.’’

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht